Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

JAKA USPEŠEN V ITALIJI, DAVID NA HRVAŠKEM!

18. 4. 2016

Pretekli vikend so Savčani znova uspešno zastopali svoje barve. Dečki, deklice in mlajši mladinci so nastopili na Viru, starejši mladinci v Italiji, člana pa v Avstriji in na Nizozemskem.

20160417_182109
Zmagovalec 2. etape David Čadež

PRIMOŽIČ TIK ZA ZMAGOVALCEM 

Starejši mladinci so v postavi Primožič, Čemažar, Eržen, Kvasina, Katrašnik in Zupan nastopili na 56. izvedbi dirke GP San Michele. Na 106 kilometrov dolgi dirki so bili naši zelo aktivni in po zaslugi Primožiča na koncu tudi zelo uspešni. Med dirko so naši kontrolirali potek. V zadnjem 20 kilometrskem sta bila na sporedu dva vzpona. Na prvem strmem delu je izredno selekcijo napravil Primožič, ki je prvi prečkal vzpon, nato ga je na spustu ujela sedmerica kolesarjev. Na ciljnem vzponu si je manjšo prednost prevozil Italijan Filippo Zana in s 3 sekundami prednosti prvi prečkal ciljno črto. Tik za njim je na vrh vzpona prišel Jaka Primožič in tako osvojil 2. mesto!

received_1189675607718756
Ekipa starejših mladincev

NA VIRU ČADEŽ DO ETAPNE ZMAGE

Dečki, deklice in mlajši mladinci so v soboto in nedeljo nastopali na etapni dirki po otoku Vir. Na prvi etapi, kratki krožni preizkušnji je bil pri dečkih C najboljši Žan Križnar, ki je v sprintu osvojil 6. mesto, pri dečkih A je bil Gregor Durkov 15. V dirki mladincev je po pobegu dvojice kolesarjev v sprintu glavnine 8. mesto osvojil David Čadež.

Drugi dan je bila na sporedu daljša etapa, dečki C so morali prevoziti slabih 14 kilometrov, dečki A in B 26, mlajši mladinci pa slabih 60 kilometrov po otoku Vir. V dirki dečkov C je Križnar osvojil 5. mesto, v generalni razvrstitvi je po 2. etapi napredoval na 4. mesto. Pri dečkih A in B je bil najboljši Durkov na generalnem 15. mestu.
Predstavnice v kategoriji deklic, Eva Prevc in Ana Ahačič sta tekmovali z dečki, posebne razvrstitve ni bilo, a sta bili med deklicami zelo uspešni. Ana Ahačič je etapno preizkušnjo pri deklicah A končala z zmago, Eva Prevc pa je osvojila 2. mesto pri deklicah B!

Mlajši mladinci so prevozili 5 krogov po otoku, razgibana trasa in obilica vetra je povzročala kar nekaj težav. V četrtem krogu je uspel pobeg sedmerici kolesarjev, med njimi je bil tudi naš David Čadež. V zadnjem krogu, 6 kilometrov je poizkusil še sam in se otresel vseh zasledovalcev in v cilj prišel s prednostjo 28 sekund! V generalni razvrstitvi je z dobro minuto zaostanka zasedel 3. mesto.

ČLANA V “MEŠANIH EKIPAH”

Matic Grošelj je ta vikend zastopal reprezentanco do 23 let na etapni dirki za Pokal narodov, ZLM Rompoot Tour. Po treh preizkušnjah, ekipnem kronometru in dveh etapah je končal na 91. mestu, s slabimi 12 minutami zaostanka.
Luka Čotar je z avstralsko ekipo Attaque Team Gusto nastopil na 55. izvedbi dirke v avstrijskem Welsu. Na 170 kilometrov dolgi dirki je bil udeležen v nekaj pobegih, na koncu je končal v prvi večji skupini kolesarjev in osvojil 30. mesto.