sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

JAN GRE V AMERIKO PO MEDALJO!

20. 7. 2015

Jutri se iz beneškega letališča v Los Angeles odpravlja Jan Lukanič, fant, ki bo na specialni olimpijadi s Scottovim kolesom lovil medaljo!

O Janu ste zagotovo že veliko slišali, veliko je bilo že napisanega. Na kratko omenimo, kot prvi Slovenec je zadostil kriterijem v kolesarstvu za nastop na specialni olimpijadi, doma si pravega dirkalnega kolesa niso mogli privoščiti, zato smo tu posredovali v našem klubu in mu podarili cestno kolo Scott Foil. V aprilu se je na treningu pridružil našim najmlajšim dečkom in deklicam ter z njimi do danes prevozil lepo število kilometrov in osvojil vsa potrebna znanja in veščine, ki mu bodo v veliko pomoč pri uresničitvi njegovih velikih sanj – osvojitev olimpijske medalje!

IMG_4369

 

 

V Ameriko potuje s celotno slovensko reprezentanco, a je edini kolesar. Na sporedu ima tri preizkušnje, ki si bodo sledile ena za drugo, 28. 7. s startom ob 12.30 po lokalnem času se bodo tekmovalci podali na 25 kilometrsko preizkušnjo, takoj naslednji dan na 15 kilometrsko in zadnji dan še na 10 kilometrsko razdaljo. Jan je bil pred odhodom nestrpen v pričakovanju tako velikega dogodka kot je pred njim: »Zelo se veselim te izkušnje. Verjamem, da smo se v klubu dobro pripravili in bom na olimpijado prišel dobro pripravljen. V zahvalo vsem se bom potrudil po najboljših močeh, da domov prinesem medaljo,« je bil hvaležen skromni Bohinjec.

Dirke in celotno olimpijado si bo možno ogledati tudi na kanalu ESPN in ESPN 2.

V povezavi pa si preberite še članek Boštjana Fona iz Slovenskih novic.