sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

KATRAŠNIK 4. V FRANCIJI!

25. 8. 2015

Gašper Katrašnik ta teden zastopa reprezentančne barve na dirki Tour de l’Avenir. Danes je v 3. etapi osvojil odlično 4. mesto!

Dirka Tour de l’Avenir za kategorijo mlajših članov slovi kot najtežja v koledarju dirk za to kategorijo. Je nekakšen Tour de France v malem in na startu so vse najmočnejše svetovne reprezentance.
Na sobotnem 3,5 kilometrov dolgem prologu je Katrašnik osvojil 45. mesto, na včerajšnji 2. etapi, ki mu je bila bolj pisana na kožo se je že približal deseterici s 16. mestom. Danes pa je v 137 kilometrov dolgi etapi dosegel še boljšo uvrstitev. V sprintu peterice, ki je uspela glavnini uiti slabih 10 kilometrov do cilja, je dosegel 4. mesto, kar je zelo lep uspeh. Sam je bil z rezultatom zadovoljen:“Sem zadovoljen. Zavedam se, da je dirka zahtevna in so vsi tukaj v najboljši formi, tako da je vsak tak rezultat lep uspeh. Danes na stopničke žal ni šlo, Danec Andersen je bil premočan za vse nas. Mogoče bom v naslednjih etapah iskal še kakšno priložnost, a bo težko saj nas čakajo po večini samo še zahtevne gorske etape”, je etapo na hitro iz Francije pokomentiral Gašper.

news-stg03_andersen01_tour-de-lavenir_2015

Katrašniku je uspel tudi velik skok v generalni razvrstitvi, kjer po današnji etapi zaseda 18. mesto. Tekmovalce čakajo še 4 zahtevne preizkušnje, dirka se bo končala v soboto.

 

Slika: tourdelavnir.com