Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

KATRAŠNIK DO “HATRICKA” V PODSMREKI, NA TRETJEM MESTU JE SEZONO KONČAL PRIMOŽIČ

15. 10. 2018

Včeraj se je z dirko v Podsmreki pri Ljubljani končala uspešna kolesarska sezona na slovenskih cestah. Tretjo zmago po vrsti je dosegel Katrašnik, na najnižjo stopničko pa je stopil Jaka Primožič, ki je na istem mestu končal tudi v razvrstitvi za Zlato kolo.

Jaka Primožič, tretji najboljši v točkovanju za Zlato kolo do 23 let

Klasika v Podsmreki, s startom in ciljem pri vrtnem centru Rotar je že nekaj let zadnje dejanje sezone v slovenskem koledarju. Ravninska trasa in krog dolžine 7 kilometrov je pravšnji za zaključno parado kolesarjev slovenskih klubov, ki se jim vsako leto pridružijo tudi tisti, ki dirkajo v tujini. Letos je bil na startu 70 kilometrov dolge dirke od profesionalcev le Matej Mohorič, ki se je na štartu pomešal med mlajše in starejše mladince ter kolesarje kategorije ELITE in do 23 let.

Odločilni trenutek dirke se je zgodil že v drugem krogu, ko je glavnini ušla četverica kolesarjev. Jaka Primožič, Gašper Katrašnik, Marko Pavlič ter Jure Rupnik so bili složni, v glavnini pa ni bilo interesa ujeti vodilne. Prednost se je vseskozi gibala okrog minute in dva kroga do cilja je bilo jasno, da bomo zmagovalca dobili iz vrst ubežnikov. Katrašnik je upravičil vlogo favorita in suvereno dobil ciljni sprint, Primožič pa si je priboril tretje mesto. “Zadovoljen sem. Glede na to, da sem na štart prišel z nekoliko povišano temperaturo sem si želel v beg, saj se mi je zdelo, da se bom v glavnini le smilil samemu sebi. Priznam, vmes mi je bilo pošteno težko, a smo bili na čelu vsi enako časa in složni vse do cilja. Vedeli smo, da je Katrašnik daleč najmočnejši a nisem imel moči, da bi ga poskušal presenetiti pred sprintom”, je bil s svojo predstavo zadovoljen tretjeuvrščeni kolesar v točkovanju za Zlato kolo v kategoriji do 23 let. Njegov uspeh je s 6. mestom dopolnil Nik Čemažar, tik za deseterico pa je končal tudi Luka Čotar. Z zadnjo dirko je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Matjaž Zevnik: “Vesel sem za Jaka, saj si je tak rezultat zaslužil. Celotno sezono ni bil slab, a mu je manjkal kakšen dober rezultat. Optimistično gremo v novo sezono, ekipa se bistveno ne bo spremenila, pridružili se nam bodo verjetno le mladinci našega kluba, tako da bomo gradili naprej, kjer smo to sezono končali”.

Sezona se je sklenila na lep način, o vseh uspehih naših kolesarjev v pretekli sezoni pa bomo na naši spletni strani pisali v naslednjih tednih.