Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

KATRAŠNIK DOBITNIK ZLATEGA KOLESA 2015!

11. 10. 2015

Danes je v Podsmreki potekal zaključek kolesarske sezone na slovenskih tleh. Gašper Katrašnik je osvojil Zlato kolo, Žiga Grošelj je bil v tem točkovanju drugi.

IMG_3777

 

Tradicionalno se v sredini oktobra najboljši slovenski kolesarji zberejo v Podsmreki, letos jih je nekaj sicer manjkalo, a vseeno smo dobili novega starega zmagovalca Marka Kumpa (Adria). Na dirki so nastopili člani ELITE in do 23 let ter starejši mladinci, nekaj je bilo tudi najboljših slovenskih mlajših mladincev, za katere je nastop v elitni konkurenci nekakšna nagrada za dosežke v sezoni, med njimi je bil seveda tudi naš Nik Čemažar, zmagovalec Pokala Slovenije.
Deset krogov dolgo dirko je zaznamoval pobeg dveh kolesarjev. Marko Pavlič in naš Matic Grošelj sta bila aktivna že od prvega kroga dirke. Njuna največja prednost je sicer znašala dobro minuto, glavnina ju je ujela ob zaključku sedmega kroga. V zaključku 70 kilometrov dolge dirke, ki je v celoti potekala v dežju, smo pričakovano videli sprint glavnine, kjer je še enkrat svojo moč dokazal Marko Kump. Znova je za las stopničke zgrešil Gašper Katrašnik in končal na 4. mestu, Žiga Grošelj pa je bil 6.

Konec sezone seveda pomeni tudi razglasitev najboljših kolesarjev v sezoni. Tokrat sta bila v seštevku točk za Zlato kolo najboljša naša kolesarja. Gašper Katrašnik je z veliko prednostjo osvojil svojo prvo tovrstno nagrado. Na drugem mestu je končal Žiga Grošelj. Zagotovo izvrsten rezultat za konec sezone in dokaz, da so bili naši fantje skozi celotno sezono konstantno odlično pripravljeni.
Vesel uspeha je bil tudi trener Matjaž Zevnik, ki je ponosen na ekipo, da so kljub malo izkušnjam in mladosti uspeli doseči tak rezultat.

IMG_3772