Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

KATRAŠNIK VELIKI ZMAGOVALEC V SARAJEVU!

14. 6. 2015

Mlajši člani do 23 let so danes dirkali v Sarajevu. Na kategorizirani dirki je veliko zmago osvojil Gašper Katrašnik!

Dirka GP Sarajevo je pri Mednarodni kolesarski zvezi kategorizirana z oznako 1.2. Že od štarta 165 kilometrov dolge dirke, ki je potekala v hudi vročini in stopinjah okoli 35 stopinj celzija, so se vrstili pobegi eden za drugim. Naši fantje so bili vseskozi zelo aktivni. Ko je ušla deveterica kolesarjev, je bil med njimi tudi Gašper Katrašnik. Skupina devetih kolesarjev je složno narekovala tempo, na enem izmed klancev tempu ni uspela slediti četverica kolesarjev. Po zadnjem vzponu na dirki sta omagala še dva kolesarja in v ospredju je ostala trojica kolesarjev, med njimi tudi Katrašnik. V zadnjem kilometru dirke je Gašper preostala tekmovalca uspel presenetiti in 700 metrov do cilja napadel ter se odpeljal veliki zmagi naproti!

20150614_151838 gapi prava
Gašper Katrašnik na najvišji stopnički

 

Gašperju očitno “balkanske dirke” zelo ustrezajo, lani je namreč proti koncu sezone slavil zmago na dirki po Vojvodini, tokrat pa je osvojil še malce bolj prestižnejšo dirko. Z zmago na dirki si je priboril tudi novih 40 UCI točk, kar je za mladega kolesarja zelo zahtevno in hkrati dragoceno.
Trener Matjaž Zevnik je bil nad zmago seveda zelo zadovoljen, potihoma jo je tudi pričakoval: “Gašper je celotno dirko vozil pogumno in na koncu končno izkoristil svojo priložnost. Letošnja zmaga je že nekaj časa visela v zraku, zanjo je zaslužna celotna ekipa.”

Zmaga na kategorizirani dirki je zelo dobra popotnica pred bližajočo se Dirko po Sloveniji,  ki se prične prihodnji teden, upamo pa tudi, da bo celotni ekipi uspelo zadržati formo do cestnega državnega prvenstva.

20150614_145314