Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Kids tour of Slovenia in Giro del Medio Brenta

3. 7. 2023

Za kategorije dečkov in deklic ter mlajše mladince in mlajše mladinke je na Dolenjskem potekala 5. mednarodna etapna dirka Kids Tour of Slovenia.
1. etapa je bila gorska dirka od Podturna do Baze 20, drugi dan sta bili na vrsti 2. in 3. etapa, kronometer po Novem mestu in kriterij po ulicah Kostanjevice na Krki, v nedeljo je sledila 4. etapa, krožna dirka v Šentjerneju.

Mlajši mladinci
Na vzponu do Baze 20 v prvi etapi, se je najbolje odrezal Lovro Rant, ki je zasedel 5. mesto, kar je pomenilo zelo dobro popotnico za generalno razvrstitev.
Drugi dan, ki je bil sestavljen iz 2. in 3. etape, se je na kronometru od naših ponovno najbolje odrezal Lovro Rant, ki je zasedel 21. mesto in za najboljšim zaostal 1 min in 10 s. 3. etapa, ki bi morala biti na sporedu popoldne, pa je bila zaradi močnega dežja žal odpovedana.
V nedeljo je bila na vrsti še najdaljša, 4. etapa. Mlajši mladinci so morali prevoziti 64 km. Na koncu se je v sprintu večje skupine najbolje znašel Bor Nograšek, ki je zasedel 9. mesto.
V generalni razvrstitvi je bil najbolje uvrščen Lovro Rant, ki je v močni mednarodni konkurenci zasedel odlično 10. mesto.

Dečki in deklica
V močni mednarodni konkurenci so nastopali tudi dečki in deklica KK Kranj.
V 1. etapi se je Marcel Hafner v kategoriji B uvrstil na solidno 8. mesto. Dečki A so odpeljali vzpon hitreje kot na vseh prejšnjih izvedbah dirke, Rok Bajželj je bil v ospredju in je dosegel odlično 4. mesto.
V vožnji na čas je bil Marcel Hafner pri dečkih B 9. in Rok Bajželj pri dečkih A 8. Na kriteriju je Marcel Hafner potrdil formo z uvrstitvijo na 8. mesto. Dirka dečkov A se je začela z zmago Roka Bajžlja na prvem šprintu, kmalu zatem pa je bila etapa prekinjena in razveljavljena zaradi močnega naliva.
V nedeljo se je dirka zaključila s 4. etapo na dolgem 16 – kilometrskem krogu v Šentjerneju. Dečki C so prevozili en krog po katerem je Urban Hren v ciljnem šprintu zasedel 5. mesto. Kategoriji A in B sta štartali skupaj ter prevozili dva kroga. V zadnjem kilometru je bila večina naših kolesarjev ujetih za padcem in niso uspeli izvesti ciljnega šprinta po planu. Rok Bajželj je bil 9. in s tem zaključil kot 5. v skupni razvrstitvi. Nekaj smole je imel Marcel Hafner, ki zaradi padle verige ni uspel braniti mesta v deseterici najboljših v skupni razvrstitvi, končal je kot 13.

Člani
V Italiji se je v nedeljo odvijala 37. dirka »Giro del Medio Brenta«. Od starta v Villi del Conte so kolesarji prevozili 5 ravninskih krogov, nato je sledil vzpon na višino nekaj čez 1000 m, kjer je bil po krogu in pol cilj v vasi Gallio. Prevozili so 175,4 km s 1600 m vzpona. Od članske ekipe KK Kranj sta dirko zaključila Gašper Otoničar na 46. in Jaka Vovk na 62. mestu.