Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

KLUBSKE IN REPREZENTANČNE OBVEZNOSTI ZA ČLANE TER MLADINCE

25. 3. 2018

Ta vikend so bili na delu naši mladinci ter člani, ki so nastopili tako v klubskih barvah kot tudi reprezentančnih dresih. Pripravljenost pred prvim dirkam v slovenskem pokalu so preizkušali mlajši mladinci, medtem ko so člani prav tako lovili formo pred prihajajočimi dirkami v Italiji.

Na predstavitvi ekip

V ITALIJI ČLANI TER MLADINCI

Članska ekipa je v postavi Luka Čotar, Nik Čemažar, Luka Kavšek, Filip Kvasina, Martin Lavrič ter Fran Majoli nastopila na 52. izvedbi Piccola San Rema v bližini italijanskega Sovizza. Na slabih 147 kilometrov dolgi dirki je nastopilo kar 30 ekip in 171 tekmovalcev. Dvojno zmago sta osvojila Italijana iz ekipe Colpack, naš najboljši je končal Nik Čemažar na 33. mestu.

Mladinska ekipa pa je nastopila v pokrajini Veneto, kjer je potekala 49. Medaglia d’oro Val Lapisina. Mlajši mladinci so celotno dirko po besedah trenerja Mateja Stareta odpeljali zelo solidno. “Mislim, da so fantje nastopili po pričakovanjih. To je le prva dirka v sezoni, kjer je vedno prisotne nekaj nervoze, na preizkusu pa je tudi pripravljenost. Fantje so med zimo dobro trenirali, to potrjuje tudi uvrstitev Mačka”, je dejal Stare. Matic Maček se je uvrstil na 7. mesto in potrdil dobro pripravljenost pred pričetkom Pokala Slovenije, ki se prične prihodnji teden z dirko v Domžalah.

Matic Maček

PRIMOŽIČ V BELGIJI DO ZMAGE POMAGAL JERMANU, ČADEŽ MALCE ZAOSTAL

Jaka Primožič in David Čadež sta bila člana reprezentančnih odprav, ki sta nastopili na dirkah Gent-Wevelgem, ki štejeta za Pokal Narodov in potekata prav pred dirko profesionalcev v belgijskem mestu Ieper. Primožič je bil član ekipe do 23 let, ki je do velike zmage pomagala Žigi Jermanu iz ljubljanskega Gusto Xauruma. Jerman je v sprintu skupine po pobegu v zadnjih kilometrih dirke suvereno dobil sprint najboljših, ter dosegel svojo največjo zmago v karieri, za katero mu iskreno čestitamo. Primožič je končal v skupini najhitrejših na 40. mestu.

David Čadež je bil član mladinske ekipe, ki se je prav tako preizkusila na preizkušnji Gent-Wevelgem/Grote Prijs A. Noyelle-Ieper, dolgi 118 kilometrov. Ekipa pod vodstvom selektorja Cimpriča ni krojila razpleta dirke, od Slovencev je bil najvišje Aljaž Omrzel na 27. mestu. David Čadež je zaostal slabi dve minuti za zmagovalcem Italijanom Manfredijem, ter se po dveh urah in petdesetih minutah uvrstil na 63. mesto.