Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Kolesarji aktivni ves konec tedna

11. 6. 2023

Dečki in deklica
Dečki in deklice so se danes udeležili kolesarske dirke Pokal Sandija Papeža, ki šteje za Pokal Slovenije za dečke, deklice in mlajše mladinke v Gabrju pri Novem mestu. Na težki progi, s precej višinskimi metri, sta se v kategoriji C Jakob Omerza in Jalen Bernard uvrstila v deseterico. Omerza je bil 7., Bernard pa 8. Zelo aktivno je dirkal tudi Urban Hren in tako pripomogel k tem uvrstitvam. Med deklicami B je Iza Božnar Prosen zasedla 7. mesto. Pri dečkih B se je Marcel Hafner uvrstil na 9. mesto. Na zadnji dirki dneva kategorije A, ki je bila dolga 25 km, je Rok Bajželj zmagal po šprintu manjše skupine v klanec.

Mlajši mladinci
Mlajši mladinci so danes nastopili na 12. TROFEO PIZZERIA DA GIGI – 8. GP UNIASSICURA – 7. TROFEO BIASOTTO EROS v italijanskem mestu Nave di Fontanafredda. Bor Nograšek je dirko končal na 19., Lovro Rant pa na 20. mestu.

Mladinci
Jaka Marolt in Jan Lešnik sta bila na etapni dirki LVM Saarland Trofeo v Nemčiji (2.Ncup) člana slovenske mladinske vrste.
Jaka Marolt je dobro odpeljal prvi del 3. etape – krožno dirko, ki jo je končal na 13. mestu. Po množičnem padcu v zadnji etapi, je bila, po dolgem posvetovanju, dirka prekinjena in nevtralizirana, tako je za končni rezultat štela razvrstitev po 3. tretji etapi. Jaka Marolt je v skupni razvrstitvi osvojil 27. in Jan Lešnik 91. mesto.

Foto: trofeo.online

Člani
Slovenska članska ekipa, ki se ji je pridružil naš Jaka Vovk, je na Češkem sodelovala v drugi dirki Pokala narodov, Dirki miru za U23. Etapna dirka se je začela s prologom po ulicah Jeseníka, sledile pa so ji tri gorske etape. Najtežja, 2. etapa, je kolesarjem pokazala zobe v zaključnem vzponu na Červenohorsko sedlo. Jaka je v skupni razvrstitvi zasedel 65. mesto.

Foto: KZS

Na dirki je kot član srbske ekipe nastopil tudi Luka Turkulov, ki je v drugi etapi odstopil.

Ostali člani članske ekipe so si danes ogledali kraljevsko etapo Dirke po Sloveniji z vzponom na Kolovrat.