sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

Kolesarji začeli dirkati na domačih tleh

11. 4. 2022

Pokal Poli je na Ptuju s tednom zamika otvoril kolesarsko sezono na slovenskih tleh za mlajše kategorije, uspešni so bili tudi naši kolesarji.

V soboto so se kolesarji zopet pomerili že na vsem dobro znani progi na Ptuju. Kljub neugodnim vremenskim razmeram je bila dirka uspešno izpeljana, osvojili pa smo kar nekaj lepih rezultatov. Pri dečkih C je Hafner Marcel osvojil 9. mesto, pri dečkih A so bili najuspešnejši Bor Nograšek (7. mesto), Lovro Rant (8. mesto) in Jan Mubi (9. mesto). Na dirki dečkov B se je na drugo mesto zavihtel Rok Bajželj, drugo mesto pa je v kategoriji starejših mladincev osvojil tudi Jan Lešnik, ki je po solo pobegu zmagovalca uspešno ugnal glavnino v ciljnem sprintu.

Foto: Prijavim.se

Mladinci so z dirkanjem nadaljevali naslednji dan v Kamniku, kjer je potekala prva izvedba Pokala Kamnika. Dirka je bila zelo zahtevna, vsebovala pa je tudi dva makadamska odseka. Za razburljivo dirko je pri starejših mladincih poskrbel Jaka Marolt, ki je napadel konkurenco in poizkusil srečo s solo napadom. Uspešno je bežal kar 45 kilometrov, vmes pa sta se mu pridružila še kolesarja iz Adrie in Pogi Teama. Na žalost je bila trojica nevtralizirana le nekaj kilometrov pred ciljno črto, v prihodu skupine pa sta Martin Eržen in Žiga Kalan osvojila 9. in 10. mesto.

Dečki A so se odpravili streljal čez mejo v zamejsko mesto Ronchi dei Legionari, kjer so nastopili na večinoma ravninski 28-kilometrski preizkušnji, ki se je končala na stadionu Lucca. O zmagovalcu je odločil ciljni sprint glavnine, v katerem se našim kolesarjem ni vse izšlo po planu. Tako je Bor Nograšek osvojil 13. mesto, Lovro Rant pa mu je sledil na 15. mestu.