sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

KOLESARSKA DIRKA VRTOJBA in EP V CESTNEM KOLESARSTVU

24. 9. 2023

2. KOLESARSKA DIRKA DEČKOV IN DEKLIC VRTOJBA
Dečki so v nedeljo tekmovali v Vrtojbi. Dirka je potekala na Dirkališču Vrtojba Mejni Prehod tik ob meji z Italijo. Krog je bil dolg 1,2 km. Vse kategorije so se najprej pomerile v kvalifikacijskih skupinah in vsem našim kolesarjem se je uspelo uvrstiti v finalne preizkušnje.
V kategoriji C so se v deseterico najboljših uvrstili Urban Hren na 4. mesto, Jakob Omerza na 6. in Jalen Bernard na 7 mesto.
Med dečki B se je z 2. mestom izkazal Marcel Hafner, 8. pa je bil Anton Pavec.
Pri dečkih A se je vseh šest naših kolesarjev uvrstilo v deseterico najboljših, zmaga pa se nam je izmuznila. Matic Kalan je bil 2., Rok Bajželj 3., Urban Kalan 4., Primož Pavec 6., Tim Podobnik 9. in Tine Gašperlin 10.

EVROPSKO PRVENSTVO V CESTNEM KOLESARSTVU
V nedeljo se je zaključilo evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu, ki se je od 20. septembra odvijalo v pokrajini Drenthe na Nizozemskem. V dresu slovenske reprezentance so nastopili tudi trije naši kolesarji, v mladinski kategoriji Jaka Marolt in Marcel Gladek ter v kategoriji do 23 let Luka Ziherl. Na prvenstvu pa sta sodelovala še dva kolesarja KK Kranj, v dresu Srbije je v kategoriji do 23 let nastopal Luka Turkulov, v mladinski konkurenci pa kot član reprezentance Hrvaške Ian Peran.
Žal naši fantje niso dosegli vidnejših rezultatov. Najboljšo uvrstitev je zabeležil Jaka Marolt v ekipnem kronometru mešanih ekip za mladinke in mladince, disciplini, ki je bila na evropskem prvenstvu na sporedu šele drugič. Ekipa Slovenije v postavi Jaka Marolt, Erazem Valjavec, Anže Ravbar, Neža Zupančič, Ema Podberšič in Sara Pestotnik je dosegla 7. mesto.
A reprezentanca Slovenije Nizozemske ni zapustila praznih rok, saj sta za izjemen uspeh poskrbela Anže Ravbar, ki je postal mladinski evropski prvak ter Žak Eržen z bronom (oba člana Adrie Mobil).
Čestitamo!