Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Kolesarski klub Kranj glasnik trajnostnega razvoja v sklopu Zavarujmo prihodnost

Na povabilo partnerja Zavarovalnice Triglav smo v mesecu maju glasnik 7. cilja trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov (OZN): cenovno dostopna in čista energija v sklopu družbeno-odgovornega projekta Zavarujmo prihodnost.

Povezovanje kluba s čisto energijo ni naključno, saj se na tem področju lahko pohvalimo s številnimi ukrepi, ki jih izvajamo vsakodnevno. Čeprav na videz zelo preprosti – morda bi kdo rekel, da gre bolj za stvar navade, pa imajo na delovanje kluba pozitiven učinek, saj na dolgi rok privarčujemo kar nekaj energije in z njo povezanih sredstev, ki jih lahko razporedimo za druge namene.

Za ozaveščanje širše javnosti smo v video strnili ključne ukrepe za doseganje 7. cilja – cenovno dostopne in čiste energije. Tako skozi naracijo in dejanja naših tekmovalcev iz vseh starostnih kategorij, Jaka Marolta, Luka Ziherla, Nejca Komaca in Jaka Vovka ter trenerja Aljaža Kostelca, njegovega pomočnika Marka Hladnika in mehanika Luka Zlateta spoznamo naše energetsko varčne priprave na odhod na dirko.

Zavarovalnica Triglav že pol drugo leto s pomočjo svojih partnerstev iz sveta športa, gospodarstva in kulture ozavešča o pomenu uresničevanja 17 ciljev trajnostnega razvoja OZN, ki celovito iščejo rešitve za številne izzive s treh ključnih področij: okolja, gospodarstva in družbe.

Na povabilo smo se z veseljem odzvali, hkrati pa spodbujamo vse, ki nas spodbujate in spremljate naše kolesarske zgodbe, da skupaj zavarujemo prihodnost. Naredite katero od aktivnosti za doseganje 7. cilja, se fotografirajte ali posnemite kratek video pri njenem izvajanju ter objavo delite na vaših profilih na družbenih medijih. Označite #ZavarujmoPrihodnost in #cyclingteamkranj, saj bomo tako vedeli, da podpirate tudi naša trajnostna prizadevanja.

Pridruži se nam! S konkretnimi dejanji zavarujmo prihodnost.

FOTO: Jan Čermelj