Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

KOLESARSKI PRAZNIK JE TU!

21. 7. 2021

Prihodnji vikend bo v Kranju znova pestro. Kot že nekaj let, se zadnji vikend julija v prestolnici Gorenjske odvija Kolesarski praznik v Kranju, z najstarejšo slovensko kolesarsko dirko, Veliko nagrado Kranja – Memorial Filipa Majcna.

Kot je že v navadi se bo vse skupaj začelo v soboto ob 14.30, ko se bodo na startni črti na Koroški cesti pred Hotelom Creino zbrali najprej najmlajši dečki in deklice. Za njimi se bodo na trasi pomerili mlajši in starejši mladinci ter ženske, za katere bo kriterij po kranjskih ulicah štel tudi za naslove državnih prvakov. Po dirki mlajših kategorij Pokala Slovenije bosta sledili dve “revialni” dirki, najprej za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva, nato pa za sponzorje, trenerje in spremljevalno osebje tekmovalnih ekip. Vse skupaj pa se bo končalo z dirko kategorij ELITE in do 23 let, ki se bodo na 50 krogov dolgo kriterijsko dirko podali ob 21. uri. Dirke bodo kot vsako leto izjemno zanimive in atraktivne, gledalci pa bodo lahko kolesarje videli na vsaki 2 minuti. Zaključek in podelitev najboljših se pričakuje okrog 22. ure.

Nedelja bo, kot je to tradicionalno rezervirana za najstarejšo slovensko dirko, Veliko nagrado Kranja – Memorial Filipa Majcna, že 53. po vrsti. Start dirke bo ob 13.30 uri na Koroški cesti, dolžina kroga, ki ga bodo kolesarji prevozili 13 krat je 12,1 kilometra, skupaj 157,3 kilometra. Na dirko je prijavljenih 174 kolesarjev iz 29 ekip, zasedba bo mednarodno pisana, saj bodo nastopili kolesarji iz 17 držav, med njimi bo devet takih, ki so že nastopili na treh največjih etapnih dirkah.

Več dodatnih informacij dobite na naših družbenih kanalih ter tukaj.

PROGRAM:
SOBOTA, 24. julij
14.30 – 18.30: kriterij po ulicah Kranja: dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ženske (odprto državno prvenstvo)
18.30: dirka za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva
19.15: dirka za trenerje in spremljevalno osebje
21.00: nočni kriterij za kategorijo članov (odprto državno prvenstvo)

NEDELJA, 25. julij
13.30 – 17.30: 53. Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna