Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Kolesarski praznik v znamenju atraktivnih dirk in slovesa Jana Polanca

22. in 23. 7. 2023

Vsakoletni kolesarski praznik v Kranju je tudi letos potekal v športno zabavnem vzdušju. V središču Kranja se je ponovno zbralo veliko število kolesarskih navdušencev.

Kriterij in nočni kriterij
Sobota je bila rezervirana za kriterijske dirke. Na 800 m dolgi krožni progi se je že zgodaj popoldan začelo pestro in napeto dogajanje. Najprej so se pomerili dečki in deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke ter članice. Naši kolesarji so se dobro borili in so kar nekajkrat stopili na zmagovalni oder.

V kategoriji dečkov C je Urban Hren osvojil 7. mesto, pri deklicah B je Iza Božnar Prosen zasedla 7. mesto, med dečki B je bil Marcel Hafner na 3. mestu. V kategoriji dečkov A je zmagal Rok Bajželj, 2. je bil Matic Kalan, 4. Tine Gašperlin in 9. Tim Podobnik.
Pri mlajših mladincih se je na 3. mesto uvrstil Lovro Rant in na 10. Bor Nograšek. V kategoriji starejših mladincev je bilo v prvi deseterici kar pet naših kolesarjev. Jaka Marolt je zasedel 3. mesto, Jan Lešnik 5. mesto, takoj za njim na 6. mestu je bil Marcel Gladek, 9. je bil Sven Aleksander Mernik in 10. Maj Flajs.

Tudi otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, so dobrodošli na našem kolesarskem prazniku. Vsako leto odpeljejo krog in tako začutijo utrip kolesarskega športa. Žal nam je letos malce ponagajalo vreme, saj je veter dobesedno odpihnil razglasitev za otroke.

Zanimiva je tudi dirka »Po ulicah Kranja«, v kateri se med seboj pomerijo trenerji, sponzorji in prijatelji kluba. Ravno pred startom je dež dobro namočil ulice, a jih to ni ustavilo. Fantje so malce mokri, a vseeno dobre volje odpeljali 10 krogov.

Ko pade mrak, je čas za nočni kriterij. Na atraktivni dirki pod reflektorji si je zmago priboril Aljaž Jarc iz Adrie Mobil, drugo mesto je zasedel Dominik Neuman, Elkov Kaspeer Cycling Team tretje mesto pa kolesar Kolesarskega kluba Kranj Luka Turkulov.

Jan Polanc odpeljal častni krog po ulicah Kranja
Pred startom nočnega kriterija se je pred domačimi navijači od kariere profesionalnega kolesarja še uradno poslovil Jan Polanc. S kolesarji klubov, v katerih je začel svojo kariero, je odpeljal častni krog, nato ga je pred ciljem čakalo še presenečenje. Poleg njegovih najbližjih, ki so ga pričakali pred ciljno črto, so preko velikega ekrana nekaj besed o svojem sotekmovalcu, tekmecu in predvsem prijatelju spregovorili Jan Tratnik, Luka Mezgec in Matej Mohorič, nato je sledil še pozdrav njegove ekipe UAE Team Emirates in Tadeja Pogačarja.
Janu čestitamo za vrhunsko kariero ter mu želimo uspešno pot tudi v bodoče. Po besedah direktorja Kolesarskega kluba Kranj, Matjaža Zevnika, bi bili sodelovanja z Janom veseli tudi v njegovem domačem klubu.

VN Kranja | GP Kranj 2023 powered by I FEEL SLOVENIA
V nedeljo se je odvijala 55. VN Kranja | GP Kranj 2023 powered by I FEEL SLOVENIA, najstarejša mednarodna kolesarska dirka v Sloveniji. Dobili smo novega zmagovalca, člana italijanske ekipe Zalf Euromobil Fior, Edoardo Zamperini, ki je bil med ubežniki najmočnejši v zaključnem sprintu. Zmagovalec letečih ciljev je postal Jaka Primožič, nekdanji član KK Kranj, sedaj član avstrijske ekipe Hrinkow Advarics.

Kranj je zagotovo eno najbolj kolesarskih mest v Sloveniji in VN Kranja je zelo priljubljena, tako med domačimi kakor tujimi kolesarji, ki se v Kranj vedno znova radi vračajo, tudi po zaslugi in dolgoletni tradiciji našega kluba in dirk.
Organizacija takšnega dogodka ne bi bila mogoča brez sodelovanja kolesarjev in sodelavcev našega kluba, sponzorjev, donatorjev ter seveda prostovoljcev. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč.
Vse obiskovalce, navijače in ljubitelje kolesarstva pa vabimo, da se nam naslednje leto zopet pridružijo.

Fotogalerijo, ki jo bomo v prihodnjih dneh še posodobili, si lahko ogledate na našem FB profilu.

Nočni kriterij in 55. VN Kranja I GP Kranj 2023 powered by I FEEL SLOVENIA, memorial Filipa Majcna sta bila v živo prenašana na SportklubTV. Posnetke si lahko ogledate na:

NOČNI KRITERIJ/NIGHT CRITERIUM

55. VN Kranja I GP Kranj 2023 powered by I FEEL SLOVENIA