Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

KOLESARSKI VIKEND V ILIRSKI BISTRICI in ITALIJI

13. 8. 2023

Mlajši in starejši mladinci ter del članske ekipe so sodelovali na kolesarskem vikendu v Ilirski Bistrici. V soboto so nastopili na kriteriju. Krožna proga v dolžini 1,3 km je potekala po centru Ilirske Bistrice.
Najprej so štartali mlajši mladinci, ki so morali odpeljati 18 krogov, vsak 3. krog jih je čakal šprint za točke. Dirkali so zelo napadalno in največ točk je uspelo zbrati Lovru Rantu, ki je na koncu zasedel odlično 2. mesto. Sledili so mu še Bor Nograšek na 5. mestu, Jan Mubi na 6. mestu in Luka Arnolj na 9. mestu.
Sledila je dirka starejših mladincev, ki jo je njihov trener ocenil za najbolje odpeljano dirko v tej sezoni. Opraviti so morali s 24 krogi, ki so jih odlično taktično odpeljali. Z nabiranjem točk so bili zelo uspešni, saj so na vse tri stopničke odra za zmagovalce stopili naši kolesarji. Na 1. mesto se je uvrstil Marcel Gladek, na 2. mesto Maj Flajs, na 3. mesto Jan Lešnik, uspeh pa sta dopolnila še Jakob Sagadin s 5. in Jakob Jere z 8. mestom.

V nedeljo so se pomerili na 4. vzponu Ilirska Bistrica-Sviščaki – Pokal Slovenije in Državno prvenstvo. Proga je bila dolga 19,8 km, skupni vzpon pa je znašal 920 m.
Mlajši in starejši mladinci ter člani so štartali skupaj. Pri mlajših mladincih se je najbolje odrezal Lovro Rant, ki je zasedel 1. mesto in tako postal državni prvak v vzponu, Andraž Grašič je zasedel 4. mesto, Bor Nograšek 5. in Ažbe Zagožen 8. mesto.
Pri starejših mladincih sta se najbolje odrezala Sven Aleksander Mernik z 2. mestom in Jakob Jere s 3. mestom, v deseterico pa so se uvrstili še Gal Oblak na 4. mesto, Jakob Sagadin na 5. mesto in Marcel Gladek na 8. mesto.
Od članov se je najbolje uvrstil Vid Jeromel na 13. mesto.

ITALIJA

Pet kolesarjev članske ekipe je nastopilo v Italiji na 47. G.P. SPORTIVI DI POGGIANA – 47. TROFEO BONIN COSTRUZIONI – G.P. 2G VERNICIATURA.
Članski ekipi se tokratna preizkušnja ni izšla po željah in pričakovanjih, saj 164,2 km dolge preizkušnje z dvema vzponoma s povprečnim naklonom 7,58% (maksimalni naklon 15%) žal ni zaključil nihče od naših kolesarjev. Jaka Vovk je na prvem vzponu vozil v vodilni skupini, a je nato zaostal in v nadaljevanju dirke, v enem od krogov, tudi on izpadel.