sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

KONČANA JE LETOŠNJA SEZONA, MATIC GROŠELJ DRUGI V SEŠTEVKU ZA ZLATO KOLO

23. 10. 2016

Z nedeljsko že 16. dirko za VN Avtomojster v Podsmreki pri Ljubljani se je končala letošnja kolesarska sezona. Katrašnik v sprintu ubežnikov najhitrejši, Matic Grošelj drugi v skupnem seštevku za Zlato kolo 2016.

580cf4007ed92
Matic Grošelj – drugi v točkovanju za Zlato kolo 2016

Za razliko od lanskega leta je letošnje sklepno dejanje v sezoni minilo v prijetnem jesenskem vremenu in temperaturami okoli 10 stopinj celzija. Članska ekipa Savčanov je na dirki še zadnjič nastopila v postavi Žiga Grošelj, Jernej Švab, Tadej Logar, Miha Poljanec, Matic Grošelj, Luka Čotar in Simon Čibej, izmed mladincev sta bila na štartu zgolj Nik Čemažar in Miha Zupan.
Tradicionalna 10 krogov dolga dirka je bila izjemno hitra že od starta, kar nekajkrat so se v ospredju oblikovale manjše skupine, a glavnina resnejših pobegov ni spustila. Vse do pričetka 6 kroga, ko se je v ospredju izoblikovala skupina 11 kolesarjev, med njimi sta bila tudi naša Grošelj in Poljanec. Složno menjavanje na čelu je ubežnikom kmalu prineslo več kot minuto prednosti. Ko se je glavnina 2 kroga do konca ustavila je bilo jasno, da bomo zmagovalca dobili v ubežni skupini. Po 70 kilometrih je bil najmočnejši bivši Savčan Gašper Katrašnik (Adria Mobil), Matic Grošelj pa je končal na 7. mestu. Uvrstitev v deseterico najboljših je Grošlju prinesla dovolj točk, da je v seštevku za Zlato kolo 2016 prehitel Izidorja Penka in tako osvojil 2. mesto v kategoriji do 23 let.

Sezona 2016 je torej pod streho. Za nekatere boljša, za nekatere slabša, v splošnem pa znova zanimiva in napeta ter uspešna. V prihodnjih dneh se bomo na naši spletni strani spomnili vseh pomembnih rezultatov naših kolesarjev v letošnjem letu, razkrili vam bomo člansko ekipo za prihodnjo sezono in opremo s katero se bodo na ceste podali v letu 2017.