Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

KRANJ BO ZNOVA PRESTOLNICA KOLESARSTVA

Prihajajoči vikend bo v središču Kranja znova na sporedu Kolesarski praznik, ki vsako leto v prestolnico Gorenjske pripelje več kot 300 kolesarjev iz vse Evrope.

Prvi avgustovski vikend je v Kranju rezerviran za kolesarje. Mestno središče se prelevi v pravo dirkališče, saj je po ulicah in cestah v centru mesta v soboto na sporedu nočni kriterij, v nedeljo pa še najstarejša slovenska klasika, katero trasa popelje po širši kranjski okolici. Sobotni program se začne ob 14.30 uri, ko se bodo za prve medalje pomerili najmlajši dečki in deklice. Zatem sledi kriterij za mladince in mladinke, ki bo štel za naslove državnih prvakov. Po dirkah za mladince sledita revialni otroška dirka in dirka trenerjev, zatem pa prvi del koncerta skupine Mambo Kings. Ob 21. uri bo start elitne dirke članov, ki bo prav tako štela za majice državnega prvaka, po zadnji podelitvi pa bodo večer zaključili Mambo Kings.

Nedeljska dirka za Veliko nagrado Kranja – Memorial Filipa Majcna se bo s startom ob 13.30 uri pričela na Koroški cesti med Hotelom Creina in Globusom. Dirka druge kategorije, dolga 157 kilometrov bo trinajstkrat prešla startno ciljni prostor, na njej pa bo nastopilo 130 kolesarjev med njimi tudi veterana Jani Brajkovič in Davide Rebellin. Pričakuje se napet boj za zmago na prestižni gorenjski klasiki, ki jo bo prav gotovo znova odločil znamenit Jelenov klanec.

Hkrati vse stanovalce obveščamo, da bo v soboto 3.8. moten promet na Ljubljanski cesti od rondoja pod Jelenovim klancem do Koroške, Koroška cesta od Ljubljanske do Stošičeve, del Bleiweisove pri Gorenjski banki, Stritarjeva ulica, Gregorčičeva ulica od Stritarjeve do Maistrovega trga, Slovenski trg, Ljubljanska cesta od rondoja pod Jelenovim klancem do Koroške, Koroška cesta od Ljubljanske do krožišča z Bleiweisovo, Gregorčičeva ulica od Partizanske do Maistrovega trga ter Slovenski trg. V nedeljo 4.8. pa bo dirka za Veliko nagrado Kranja potekala Župančičeva, Likozarjeva, c. St. Žagarja od Jezerske do Bleiweisove, Bleiweisova od Ceste St. Žagarja do Koroške, Koroška od Bleiweisove do Kidričeve, cesta R2-412/0359 Kidričeva – Iskra, cesta R2-412/0210 Iskra – Labore, Pot za krajem, Zasavska cesta, Savska Loka, Savska cesta, Ljubljanska od Iskre (R2-412/0210) do Koroške.

O vseh pomembnih informacijah pred dirkam bomo pisali na naši Facebook strani, rezultati in galerija pa kot vedno sledita po dirki na spletni strani in in družbenih kanalih.