sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

KRIŽNAR V ZADNJI ETAPI BLIZU ZMAGE V IDRIJI

21. 5. 2017

Edina večdnevna dirka za mlajše kategorije dečkov, deklic ter mlajši mladink se je pretekli vikend odvijala v Idriji. Naši kolesarji in kolesarke so se izkazali z borbenostjo in dosegli lepe uvrstitve.

Ekipa dečkov, deklic ter mlajših mladink na dirki v Idriji

V mesto znano po živem srebru naši najmlajši vsako leto odpotujejo motivirani in dobro pripravljeni. Dirka s tremi etapami, gorsko preizkušnjo, kronometrom, ter dirko po ulicah Idrije je edina v letu, kjer se kolesarji in kolesarke za točke Pokala Slovenije merijo več dni.

V prvi etapi, vzponu na Kanomeljsko razpotje sta se najbolj izkazala Erazem Valjavec s tretjim mestom ter takoj za njim Maj Flajs na četrtem. Valjavec je s tretjim mestom prišel tudi to pikčaste številke, ki jo je sicer osvojil zmagovalec etape, a jo je na hrbtu do konca dirke nosil tretje uvrščeni iz prve etape. Pri dečkih B so bili zaostanki zelo majhni, Aljaž Petek je s 16 sekundami zaostanka dosegel 5. mesto. Dekleta so imela svoje točkovanje le v generalni razvrstitvi po zadnji etapi. Neja Kalan in Eva Prevc sta sicer vsaka v svoji kategoriji dosegli 2. mesto, Tjaša Sušnik pa je pri mlajših mladinkah premagala Ano Ahačič in tekmovalko iz BTC City Ljubljane.

Sobotni kronometer v Idrijsko Belo ni postregel z večjimi presenečenji, tekmovalci se v generalni razvrstitvi niso kaj dosti premešali. Pri dečkih C je med 13 najhitrejšimi končalo 6 naših, med njimi tudi Neja Kalan kot deklica B. Petek je znova zasedel 5. mesto pri dečkih B, Eva Prevc pa je za 20 sekund prehitela drugo uvrščeno deklico A. Med mlajšimi mladinkami je Tjaša Sušnik znova prehitela Ano Ahačič na drugem mestu, ter še malo povečala prednost.

Zadnja etapa se je odvijala po ulicah Idrije na 750 metrov dolgem, tehnično zahtevnem krogu. Odlično so dirkali dečki C, s pomočjo deklice B so pokrili večino poskusov pobega, ter na koncu v sprintu glavnine izvlekli 3., 4., in 5. mesto. V generalni razvrstitvi je dirko visoko končal Valjavec, ki se je uvrstil na 3. mesto. Neja Kalan je pri deklicah B v skupnem seštevku končala na 2. mestu.
Dirka dečkov B je minila v znamenju pobega dveh kolesarjev. Žan Križnar je bil pobudnik napada v 5 krogu, s seboj je “povlekel” še enega kolesarja, s katerim sta složno povečevala prednost iz kroga v krog. 5 krogov do konca sta glavnino ujela za en krog, nato pa se je Križnar žal zapletel v padec ter izgubil stik z glavnino, ter posledično tudi možnost za zmago. Etapo je končal na drugem mestu, Aljaž Petek pa je v sprintu dopolnil uspeh in ponovno izvlekel 5. mesto. V skupni razvrstitvi se je najvišje uvrstil Petek na 4. mesto, ter za 9 sekund zgrešil stopničke za zmagovalce, Križnar je končal kot 7. Eva Prevc je med deklicami A v skupni razvrstitvi končala kot druga.
Mlajši mladinki sta nastopili z dečki A in se spopadli s 40 krogov dolgo dirko. Ana Ahačič je v glavnini ostala do cilja in se uvrstila na 8. mesto med vsemi kolesarji, Tjašo Sušnik pa so najhitrejši kolesarji prehiteli za en krog. V generalni razvrstitvi je v zadnji etapi na prvo mesto napredovala Ana.

Pokal Slovenije se za dečke, deklice ter mlajše mladinke nadaljuje prihodnji vikend, ko bo na sporedu domača dirka na Trsteniku.

REZULTATI 1. ETAPE
REZULTATI 2. ETAPE
REZULTATI 3. ETAPE IN KONČNA RAZVRSTITEV