sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

KVASINA ZMAGOVALEC 4. ETAPE PO KARPATIH!

1.5.2018

Članska ekipa od sobote do četrtka nastopa na etapni dirki Carpathian Couriers Race na Madžarskem, Slovaškem in Poljskem. Dirka druge kategorije za člane do 23 let ima na sporedu šest etap, četrto je v velikem slogu dobil Filip Kvasina!

Filip Kvasina – zmagovalec 4. etape Foto: carpathianrace.eu

Naša ekipa v postavi Nik Čemažar, Luk Čotar, Filip Kvasina, Martin Lavrič in Jaka Primožič se je na dirko po Karpatih odpravila v dobri formi. Že pred dnevi smo pisali o dobri formi in pozitivnem duhu v ekipi nad katerim je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Matjaž Zevnik. Po prvih treh dnevih je bil pred četrto etapo naš najboljši Jaka Primožič, ki je po dobri predstavi na posamičnem kronometru zasedal 17. mesto.
Četrti dan je prinašal 154 kilometrov dolgo etapo v okolici slovaškega mesta Stara Lubovna. Etapa se je začela aktivno razpletati že v prvih kilometrih. Trojica kolesarjev Filip Kvasina, Dawid Migas iz Poljske ter Vladyslav Shcherban iz Ukrajine je napadla praktično od starta. Skupina je bila nekaj časa povsem nezainteresirana za lov na ubežnike, kar se je takoj poznalo na prednosti, ki je rasla vse do največ 7 minut.

“Zelo hitro smo s preostalima kolesarjema našli skupni jezik, ter bili popolnoma složni pri narekovanju tempa. Na vmesnih štirih kategoriziranih vzponih sem pobral največ točk, kar je bil tudi eden od mojih ciljev, saj sem vedel, da je na cilju možno obleči majico za gorske cilje. Ko smo povečali prednost na 7 minut mi je Zevnik naročil, da moram dobiti to etapo. 40 kilometrov do cilja smo imeli še kar nekaj prednosti in kmalu je postalo jasno, da bomo sami odločali o zmagovalcu etape. Na zadnjem krajšem vzponu, približno kilometer do cilja sem napadel ostala dva in jih malce presenetil“, je bil iskreno vesel v cilju 19 letni Zagrebčan. Po dobrih štirih urah in povprečni hitrosti nekaj več kot 38 kilometrov na uro je imel v cilju dovolj prednosti, da je lahko z visoko dvignjenimi rokami proslavil svoj največji uspeh kariere. Poleg etapne zmage je Kvasina v cilju z visoko prednostjo oblekel tudi majico za najboljšega na gorskih ciljih, ki jo bo v prihodnjih dveh dnevih poizkušal ubraniti.