sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

LAVRIČ V DESETERICI V BANJA LUKI

26. 4. 2021

Članska ekipa je pretekli teden nastopala na etapni dirki prve kategorije od Beograda do Banja Luke. V močni konkurenci je v deseterici končal Martin Lavrič.

Dirka Beograd-Banja Luka je rangirana kot dirka prve kategorije, na njej klubske ekipe ne morejo nastopati, zato so naši kolesarji v postavi Nik Čemažar, Martin Lavrič, Uroš Repše in Jaka Primožič s še tremi kolesarji slovenskih klubov, na dirki nastopili v reprezentančnih dresih. Na dirki so nastopili kolesarji 25 ekip, med njimi verjetno najbolj znan Givoanni Visconti, ki je med drugim dvakrat dobil etapo na italijanskem Giru. Največ uspeha je našim kolesarjem prinesla tretje etapa iz Bijeline do Vlasenice, kjer je Jaka Primožič končal na 9. mestu, z Lavričom pa sta napredovala tudi v skupnem seštevku na 20. in 15. mesto. V zadnji, najdaljši etapi od Prijedorja do Banja Luke pa sta tako Lavrič kot Primožič še napredovala po razpredelnici v generalni razvrstitvi in končala kot drugi in tretji Slovenec. Martin Lavrič se je uvrstil na 9., Jaka Primožič pa na 14. mesto.

Matjaž Zevnik, ki je vodil slovensko reprezentanco na dirki Beograd-Banja Luka je po dirki dejal: “V prvih dveh etapah nismo bili povsem blizu, saj izrazitega sprinterja nimamo. Nato je v tretji, nekoliko bolj razgibani lep rezultat z devetim mestom osvojil Primožič, v zadnji etapi pa je v generalni razvrstitvi na deveto mesto napredoval Lavrič. Ta uvrstitev je za našo ekipo lep uspeh, na dirki je bila konkurenca močna, etape so bile izjemno hitre, ni pa bilo terena, kjer bi na račun prišli kolesarji, ki se dobro peljejo na klanec. Z Jakom smo bili tudi visoko v razvrstitvi gorskih ciljev, tako da sem z dirko zadovoljen.”