sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

LEŠNIK DO NOVE ZMAGE V ITALIJI

18. 9. 2018

Pretekli vikend so bili aktivni naši dečki, mladinci ter člani. Odličen rezultat je iz Italije prinesel Jan Lešnik, mladinci in člani pa v Avstriji niso posegli po najvišjih mestih.

LEŠNIK Z DRUGO ZMAGO V ITALIJI

Dečki B in A so nastopili na preizkušnji v italijanskem Martignaccu. V kategoriji dečkov B je po juliju novo zmago v Italiji dosegel Jan Lešnik. Na 11,3 kilometra dolgem krogu z dvema vzponoma, ki so ga kolesarji prevozili trikrat je bil na koncu v sprintu šesterice najmočnejši in se je zasluženo veselil nove zmage. Poleg zmage po 33 kilometrih dirkanja pa je bil najhitrejši tudi na vmesnem letečem cilju.
Starejši dečki A so prevozili krog več in po 45 kilometrih je zmaga ostala doma, naš najboljši pa je bil Žan Križnar na 13. mestu.

V JUDENDORFU NAJVIŠJE PRIMOŽIČ

Mladinska in članska ekipa je v nedeljo nastopila na dirki v avstrijskem Judendorfu. Pri mladincih preizkušnje ni končal noben kolesar, pri članih pa se je na 22. mesto uvrstil Jaka Primožič.
Na 183 kilometrov dolgi dirki druge kategorije se je prvič v vlogi športnega direktorja preizkusil Tadej Valjavec, ki je iz avta vodil člansko ekipo. Naši niso imeli predstavnika v pobegu dneva, proti koncu dirke pa so zamudili napade favoritov in ostali v ozadju. Po dobrih štirih urah in pol se je zmage veselil Poljak Maciej Paterski, od naših pa sta dirko končala le udeleženca prihodnjega svetovnega prvenstva Jaka Primožič in Nik Čemažar na 22. in 43. mestu.