sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

LEŠNIK IN PRIMOŽIČ TIK ZA DESETERICO

4. 10. 2021

Pretekli vikend so v Italiji nastopili naši člani in mlajši mladinci. Na obeh dirkah smo imeli najboljšega uvrščenega kolesarja tik za deseterico, pred zaključkom sezone pa obe kategoriji čaka še nekaj dirk.

Članska ekipa je v postavi Nik Čemažar, Bine Lotrič, Jaka Primožič, Jaka Vovk in Luka Ziherl v soboto nastopila na 117 kilometrov dolgi preizkušnji, 82. izvedbi dirke Coppa San Vito. Na izredno hitri dirki s povprečno hitrostjo prek 47 kilometrov na uro je po slabih dveh urah in pol zmago osvojil Italijan Elia Menegale iz ekipe Zalf Euromobil, najboljši od naših je bil v sprintu glavnine Jaka Primožič na 15. mestu.

Že jutri pa naše kolesarje čaka nova preizkušnja v pokrajini Friulli bodo nastopili na 84. Coppa Citta di San Daniele.

LEŠNIK POBRAL GORSKE CILJE IN KONČAL TIK ZA DESETERICO

Mlajši mladinci so se v postavi Jan Lešnik, Enej Božnar Prosen, Jakob Sagadin, Maj Flajs, Erazem Valjavec in Maj Soklič v nedeljo predstavili v Udinah, kjer so nastopili na 26. izvedbi dirke Trofeo Arteni, ki je kot zadnja preizkušnja štela tudi za “Challenge Trieste-Gorizia-Udine” za to kategorijo. Na 83 kilometrov dolgi dirki z valovito traso je bil v pobegu dneva Jakob Sagadin, ki se je znašel v četverici kolesarjev, ki jih je skupina ujela v predzadnjem krogu. Sagadin je končal na drugem mestu v razvrstitvi letečih ciljev, prvi na gorskih ciljih pa je bil Jan Lešnik, ki je pobral edini gorski cilj v dirki. V zadnjih kilometrih je razredčeno glavnino poskušal presenetiti Erazem Valjavec, a mu je do uspeha zmanjkalo 300 metrov. V sprintu glavnine je najvišje končal Lešnik na 11. mestu, Valjavec se je uvrstil na 15.

Tudi za kategorijo mlajših in starejših mladincev še ni konec sezone, prihodnji teden jih čaka zadnja preizkušnja na slovenskih tleh, dirka za Veliko nagrada Avtomojstra v Podsmreki.