Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

LEŠNIK NA DRUGI STOPNIČKI

2. 5. 2021

Na prvo majsko soboto so naši mlajši in starejši mladinci nastopili na ravninski dirki v italijanskem Azzano Decimu. Rezultat dneva je uspel Janu Lešniku, ki je v sprintu glavnine zaostal le za kolesarjem Adrie Mobila.

Mladinska ekipa nadaljuje z nastopi pri naših zahodnih sosedih, kjer so se v Azzano Decimu pri Pordenonu preteklo soboto udeležili dirke Troffeo GC Bannia. Najprej so se v zgodnjih dopoldanskih urah na cesto podali starejši mladinci, ki so prevozili devet povsem ravninskih krogov. Videli smo nekaj poizkusov pobega iz glavnine, a do odločilnega napada ni prišlo. Čeprav je trojica kolesarjev pobegnila v zadnjem krogu in bila ujeta v zadnjih kilometrih, je o zmagovalcu dirke odločal ciljni sprint glavnine. Najhitrejši je bil po 117 kilometrih Lorenzo Ursella iz dominantne italijanske ekipe Borgo Molino Rinascita Ormele. Najvišje od naših je med 94 tekmovalci na startu končal Žiga Kalan na 19. mestu, Maks Cvjetičanin na 25. ter Andrej Černe na 43. mestu.

Več uspeha so v drugi dirki dneva dosegli mlajši mladinci, ki so po zmagi Valjavca prejšnji teden, tokrat stopili na drugo stopničko. 63 kilometrov dolga dirka prav tako ni postregla s kakšnim odločilnim pobegom, slovenski kolesarji so bili v praktično vseh ubežnih kombinacijah dneva, zmagovalca pa je prav tako odločil ciljni sprint glavnine. V njem je bil najmočnejši Žak Eržen iz Adrie Mobila, ki je na drugi stopnički premagal našega Jana Lešnika. Dvojica je torej sprinterske dvoboje iz lanske sezone prenesla tudi v letošnjo sezono, Lešnik pa je na koncu iztržil kar je lahko, drugo mesto je znova zelo lep rezultat: “V zadnjem kilometru je imela ekipa Borgo Molino še šest kolesarjev na čelu, ki so nato presenetljivo hitro odpadali. V zaključku sem izbral zavetrje Eržena, kot smo se dogovorili pred dirko, saj smo vedeli, da je verjetno najhitrejši na dirki. Hitro je pospešil in dobil nekaj metrov prednosti, ki pa jih nisem mogel nadoknaditi.”