Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

LUKA ČOTAR V NOVEM MESTU ZAOSTAL LE ZA SRBOM

27. 8. 2017

Po včerajšnjem Grmskem uvodu v mednarodno dirko Hrvaška – Slovenija, se je danes na trasi od Zagreba do Novega Mesta odvila 9. izvedba te preizkušnje. V ciljnem sprintu je bil najmočnejši kolesar domačega kluba, takoj za njim pa se je uvrstil Luka Čotar.

Najboljši trije na letošnji izvedbi Hrvaška – Slovenija

Dirka Hrvaška – Slovenija je v preteklosti menjala tako traso kot ime. V začetnih izvedbah je dirka povezovala sosedska glavna mesta Zagreb in Ljubljano, nato se je ciljno mesto ustalilo v Novem Mestu, dirka pa je dobila ime Hrvaška – Slovenija.

Letošnja slabih 180 kilometrov dolga dirka je potekala v znamenju visoke temperature. Po polovici dirke se je v ospredju izoblikovala skupina 15 kolesarjev, med njimi je bil Matej Drinovec, ki je dobro pokril beg. Nato se je iz ozadja ubežnikom priključila še trojica Rajovič, Jerman in Čotar, kar se je kasneje izkazalo za odločilno potezo. Kandijski most je kot že tolikokrat prej dal zmagovalca dirke. Tokrat je to suvereno postal kolesar domačega kluba Dušan Rajović, tik za njim pa je dirko končal naš Luka Čotar. “Zelo sem vesel rezultata, saj sem v dobri formi in je bil že čas da dobro pripravljenost tudi unovčim. Ko smo z Rajovićem in Jermanom priključili ubežnikom sem bil že malce utrujen, a smo imeli srečo, saj smo ujeli zadnji vlak in na koncu tudi krojili razplet dirke”, je dogajanje opisal Čotar.

Foto: Adria Mobil Cycling