sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MAČEK BLIZU ZMAGE

19. 9. 2017

Pretekli vikend so naši kolesarji in kolesarke tekmovalne kilometre nabirali v tujini. Članska ekipa je od petka do nedelje nastopila na dirki po Vojvodini, mlajši mladinci in mlajše mladinke pa so dirkali v Italiji. Najboljšo uvrstitev je dosegel Matic Maček, ki mu ni veliko zmanjkalo do zmage.

Matic Maček na drugi stopnički

V VOJVODINI NAŠI DVAKRAT TIK ZA STOPNIČKAMI

Članska ekipa je v postavi Tadej Logar, Luka Čotar, Jaka Primožič, Matic Katrašnik, Filip Kvasina in Fran Majoli nastopila na treh dirkah v Vojvodini. Petkova 160 kilometrov dolga preizkušnja je postregla z velikim številom napadov iz skupine. V glavnem pobegu dneva sta bila tudi naša Logar in Primožič, kasneje pa se je med ubežnike preselil tudi Majoli. V sprintu ubežnikov je imel največ moči Jenko (MebloJogi Cult Solkan), od naših pa je Logar za las zgrešil stopničke in se uvrstil na 4. mesto. Prav tako višje od 4. mesta naši niso uspeli priti na sobotni dirki, kjer je uvrstitev dneva dosegel Primožič. Zadnja, nedeljska preizkušnja pa je bila zaradi močnih nalivov in vetra prekinjena in kasneje tudi odpovedana.

MAČEK PREHITRO ZAČEL S SPRINTOM

Čez zahodno mejo so se znova odpravili mlajši mladinci, ki so nastopili na dirki v okolici italijanskega Vidma. Na 80 kilometrov dolgi dirki so naši nastopili zelo dobro. V glavnem pobegu šesterice kolesarjev se je v zaključku znašel Matic Maček. Skupina ubežnikov je bila složna in v zaključek dirke prišla z lepo prednostjo, a tam je malce prezgodaj s sprintom poizkušal Maček. 400 metrov do cilja je pričel na vso moč, kar pa je bilo občutno prezgodaj in zmaga se mu je kaj hitro oddaljila. Vseeno ga je do ciljne črte uspel prehiteti samo en kolesar in je na koncu osvojil 2. mesto, kar je zelo spodbuden rezultat, s katerim je bil zadovoljen tudi trener Matej Stare. Po dirki je bil vesel rezultata, saj kot pravi fantje pridno delajo in bi večkrat lahko posegli po odru za zmagovalce.

Nekaj kilometrov stran, v bližini Benetk pa so nastopile tudi dekleta. Deklici Eva Prevc in Neja Kalan v zahtevni konkurenci 110 deklet nista uspeli slediti tempu, dodatne preglavice pa jima je povzročil tudi močan veter. Nekaj več izkušenj že imata mladinki Ana Ahačič in Tjaša Sušnik, ki sta v konkurenci 70 kolesark nastopili zelo odločno in bile vseskozi v ospredju. V zadnjem krogu je skupini ušla trojica kolesark, v ozadju pa se je za 4. mesto udarila glavnina približno 20 kolesark. Obe naši sta končali v zasledovalni skupini.