sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MAČEK Z NAJBOLJŠO UVRSTITVIJO PRETEKLEGA VIKENDA

14. 5. 2018

Pretekli vikend so naši kolesarji in kolesarke znova nastopali v sosedni Italiji. Na delu so bili člani, mlajši mladinci ter dekleta. Najboljšo uvrstitev je v Udinah dosegel Matic Maček.

V TOSKANI DO ZADNJIIH KILOMETROV POVSEM BLIZU

Članska ekipa je že v soboto pod vodstvom nadomestnega športnega direktorja Mateja Stareta odpotovala v Toskano v postavi Nik Čemažar, Luka Čotar, Filip Kvasina, Martin Lavrič in Jaka Primožič. Dan kasneje je bila na sporedu dirka druge kategorije za kolesarje do 23 let GP Industrie del Marmo. Na 175 kilometrov dolgi preizkušnji so bili naši vseskozi v ospredju in imeli vedno predstavnika v pobegu. “V prvem resnejšem napadu smo imeli v ospredju Čotarja. Ko so šesterico ujeli in se je ponovno izoblikovala nova ubežna skupina je priključil Čemažar. Beg je bil zelo obetaven, škoda je da je Niku zmanjkalo nekaj moči na zadnjem vzponu, kjer je izgubil stik z vodilnimi,” je uvodoma dejal Stare, ki je na tej dirki leta 2009 končal na 3. mestu. Dirko je po dobrih 4 urah dobil član ubežne skupine Gregorio Ferri. Čemažar je kot najboljši zaključil v prvi večji skupini na 33. mestu.

MAČEK ZNOVA V DESETERICI

Mlajši mladinci so v Manzanu blizu Udin nastopili na že 34 izvedbi GP Festa della Mama. Ekipo je tokrat vodil Matjaž Zevnik in bil zadovoljen predvsem z nastopom Matica Mačka. Po 62 kilometrih se je zmage sicer veselil Gal Glivar iz Adrie Mobil, Maček pa je končal na 7. mestu.

ANA IN TJAŠA TIK ZA DESETERICO

Dekleta so se znova pomerila z italijanskimi vrstnicami na povsem ravni preizkušnji v okolici Porednona. V dirki deklic, ki so prevozile slabih 30 kilometrov je nastopila Neja Kalan, ki je imela nekaj smole v sprintu glavnine. Padec kolesarke tik pred njo je na tla spravil več kot polovico glavnine, a jo je na srečo odnesla brez večjih posledic. S skoraj uro zamude so na skrajšani preizkušnji nato nastopile še mladinke. Skupina je bila vseskozi praktično skupaj in po 44 kilometrih je sledil sprint glavnine. Ana Ahačič in Tjaša Sušnik sta končali tik za deseterico na 12. in 14. mestu.