Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

MAJ FLAJS TRETJI V KOSTANJEVICI

11. 6. 2017

Včeraj so se v Kostanjevici na Krki za točke Pokala Slovenije znova borili naši najmlajši. Pri dečkih do tretjega mesta Maj Flajs, pri mladinkah do zmage Ana Ahačič. Matic Maček za las ujel deseterico pri mlajših mladincih.

Maj Flajs na tretji stopnički pri dečkih C

V Kostanjevici so nastopili dečki, deklice ter mlajše mladinke in mlajši mladinci. Mladinci so se na kriterijski dirki borili na vmesnih sprintih, vse ostale kategorije pa so nastopile na dirki s končnim ciljem.
Pri dečkih C sta nekje na polovici dirke glavnini ušla dva kolesarja Adrie Mobil in Sloge iz Idrije. Zasledovalci so se po 10 krogih pomerili v sprintu za tretje mesto, ki ga je z zgodnjim napadom dobil Maj Flajs. Neja Kalan je med deklicami B, ki so nastopile v isti dirki, osvojila 2. mesto.
Aljaž Petek je bil zelo aktiven pri dečkih B, ki so se pomerili na 15 krogov dolgi dirki. Poizkusil je s samostojnim pobegom nekje na polovici dirke, a ga je glavnina po treh krogih ujela. V sprintu mu je nato zmanjkalo moči, kot najboljši je v cilju končal Žan Križnar na 7. mestu. Eva Prevc je stopila na tretjo stopničko pri deklicah A.
Mlajši mladinki sta nastopili v dirki z dečki A. Ana Ahačič je dirko končala v glavnini in dosegla zmago, na drugo stopničko pa je stopila Tjaša Sušnik.

Mlajši mladinci so se šestkrat pomerili za točke na vmesnih sprintih. Največ jih je zbral kolesar Adrie Mobil, od naših je bil najboljši Matic Maček, ki je v zadnjem krogu osvojil 1 točko in se s tem uvrstil na 10. mesto.