Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

SCOTTOV KOLESARSKI DAN V KRANJU

Scottov kolesarski dan je pred vrati! Center Kranja bo zadnjo majsko nedeljo (26. 5.) spet center kolesarskega dogajanja! Vabljeni na 8. Scottov kolesarski dan!

Scottov kolesarski praznik

Scottov otroški maraton

Štart otroškega maratona po ulicah starega mestnega jedra (1 km): 11.00

Štartnina: 0€

Prijava na otroški maraton ni potrebna!

Scottov družinski maraton

Štart: 12.00

Dolžina: izbirno 1, 2 ali 3 krogi, dolžina 12, 21 ali 30 km

Štart malega maratona:
bo na Glavnem trgu v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije proti Brdu in na Kokrici levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova  vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja.

TRASA MALEGA DRUŽINSKEGA MARATONA (1 krog - 12 kilometrov)
TRASA DRUŽINSKEGA MARATONA (1 krog – 12 kilometrov)

> Štartnina in prijave spodaj…

PRAVILA IN POTEK MARATONA

Kolesarji bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije in zdravstvene službe. Maraton bo potekal pod mobilno oz. popolno zaporo ceste, po kateri poteka trasa. Vse udeležence naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja, policistov in redarjev.

 • Udeleženec prireditve je vsak, ki je prijavljen po predprijavi oz. se prijavi na dan prireditve, poravna štartnino in ima na prireditvi na roki zapestnico.
 • Vsak udeleženec mora ob dvigu zapestnice in vrečke z darili sponzorjev predložiti osebni dokument.
 • Zaščitna čelada je obvezna za vse mladoletne udeležence in priporočljiva tudi za odrasle.
 • Neprijavljeni kolesarji bodo iz maratona izločeni s strani organizatorja.
 • Udeležence naprošamo, da spoštujejo in varujejo okolje in naravo ter morebitne odpadke prinesejo s seboj na cilj.
 • Udeležence vseh dolžin družinskih maratonov naprošamo (12, 21, 30 km), da se jih ne udeležujejo otroci, mlajši od 8 let s svojim kolesom, razen če starši/skrbniki presodite, da so traso sposobni prevoziti v skupini z ostalimi kolesarji.
 • Organizator že plačane štartnine ne vrača, razen v primeru odpovedi prireditve.
 • Prireditev bo v primeru slabe vremenske napovedi odpovedana.

Glavni trg v Kranju bo zaprt za ves promet, prireditveni prostor pa bo ograjen. Družinski maraton bo potekal pod kratkotrajno mobilno zaporo ceste, udeleženci pa se bodo vozili v skupini pod vodstvom vozil organizatorja in policijskega spremstva. Na maratonu je prepovedano prehitevanje spremljevalnih vozil na čelu. Kdor bo zaostal za zadnjim spremljevalnim vozilom, bo vozil v tekočem prometu.

Organizator zagotavlja varen potek prireditve, skupaj z več spremljevalnimi vozili, reditelji, policijskim spremstvom in zdravstveno službo. Prireditev bo zavarovana pri zavarovalnici, vendar organizator ne odgovarja za posledice in nastalo škodo, ki jo udeleženci povzročijo sebi, soudeležencem ali proti tretjim osebam, oziroma zaradi kršenja pravil in navodil, ki jih določi organizator.

Udeleženci s prevzemom zapestnice potrdijo, da so seznanjeni z določili in navodili organizatorja, se z njimi strinjajo in da se prireditve udeležujejo na lastno odgovornost.

Več aktualnih informacij je na voljo tudi na FB dogodku in naši FB strani.

PRIJAVA IN ŠTARTNINE

PREDPRIJAVE
posamezniki
PREDPRIJAVE
družina
PRIJAVE
posamezniki
PRIJAVE
družina
DRUŽINSKI MARATON5 €20 €7 €28€

Štartnina vključuje:

 • Prijavo, zapestnico za udeležence, vrečko z darili sponzorjev, bon za topel obrok, zavarovanje, organizirano in varno izvedbo kolesarjenja na cesti, kjer bo potekala mobilna zapora oz. občasna popolna zapora.
 • Na Scottovem kolesarskem dnevu bo vsak udeleženec prejel simbolični spominek – medaljo.
 • Cena štartnine za družinski maraton (20 €/4- ali veččlanska družina) velja za celo družino (ena oz. dve odrasli osebi z otroki, ki prebivajo na istem naslovu), vendar pa morajo biti prek prijavnega obrazca prijavljeni vsi družinski člani (Prijavljam še …). Otroci do 18. leta starosti se maratona lahko udeležijo v spremstvu staršev ali druge polnoletne osebe.
 • Štartnina za posameznike znaša 5 €, štartnina za družine s štirimi ali več člani pa znaša 20 €, in sicer za predprijave do vključno 24. 5. 2024.
 • Za prijave na dan prireditve štartnina znaša 7 € (posamezniki) oziroma 28 € (4- ali veččlanske družine).
 • Zaželeno je, da se štartnina poravna na TRR Kolesarskega kluba Kranj, SI56 0700 0000 0538 149, odprt pri Gorenjski banki. Namen plačila: SKD 2024 (in osebni podatki prijavljenega, če plačnik štartnine ni enak prijavljenemu). Za udeležence maratona velja, da je prijava potrjena, če je plačilo na TRR izvedeno do vključno 26. 5. 2024. Po prejetem plačilu boste po e-pošti prejeli račun o plačani štartnini. Lahko pa štartnino po predprijavi poravnate tudi na dan prireditve.
 • Če želite štartnino za predprijave poravnati na dan prireditve (ne na TRR), je zaželeno, da v rubriki vprašanja, predlogi … napišete “plačam na dan prireditve”. 
 • Na dan prireditve, 26. 5. 2024, bo družabni del prireditve na prireditvenem prostoru v centru mesta potekal že od 9.00 ure dalje, ko lahko tudi dvignete vrečke s praktičnimi darili sponzorjev in zapestnice za udeležence.
 • Udeleženci, ki boste na prireditev prišli z avtomobilom, lahko parkirate v okolici mestnega jedra. Vsa parkirišča so ob nedeljah brezplačna.

OBVESTILO O ZAPORAH CEST

Zaradi kolesarske prireditve Scottov kolesarski dan v Kranju 2024 bo v nedeljo, 26. maja 2024 med 12.00 in 15.00 uro moten promet na cestah na relaciji Kranj – Primskovo – Britof – Brdo – Rupa – Primskovo – Kranj.

Obenem bo med 9.00 in 16.00 uro za ves promet zaprt Glavni trg in del Poštne ulice v Kranju.

Vljudno vas prosimo, da v tem času svojih vozil ne parkirate na Glavnem trgu. Obvoz za vse prebivalce mesta bo urejen po naslednjih ulicah: Reginčeva – Tomšičeva – Tavčarjeva.

Vse udeležence v prometu prosimo, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo ter navodila policistov, rediteljev in organizatorjev.


PRIREDITEV PODPIRATA:

MEDIJSKI POKROVITELJI: