Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Marolt odličen v Italiji

24. 4. 2023

Članska ekipa se je prejšnji teden odpravila v Beograd, kjer so postavili na start mednarodne dirke Beograd – Banja Luka. Potovala sta tudi Jaka Marolt in Sven Mernik, ki sta se s slovensko reprezentanco odpravila v italijansko Sieno.

V Beograd je prispelo kar 23 ekip, med njimi tudi naša. Čakala jih je 564 kilometrska preizkušnja, v kateri so kolesarji v štirih etapah pripeljali do Banje Luke. Tudi letos je bila dirka zelo napeta in polna padcev, katerim se nam ni uspelo izogniti. Na vso srečo, je bila škoda le materialna, kolesarji pa so lahko nadaljevali do cilja. V Banja Luki je v skupnem seštevku slavil Slovenec Gregor Matija Černe, naša najboljša kolesarja pa sta bila Teo Pečnik na 30. in Vid Jeromel na 32. mestu, v razvrstitvi mladih kolesarjev pa sta zasedla 6. in 7. mesto.

Na etapni dirki Eroica Juniores sta barve slovenske reprezentance oblekel Jaka Marolt. Slovenski starejši mladinci so odlično začeli že na uvodnem ekipnem kronometru, kjer so zasedli izvrstno osmo mesto. V popoldanski etapi je Sven Mernik trikrat nesrečno padel, zaradi česar je bil primoran dirko zapustiti. Odlično pripravljenost so izkazali že naslednji dan, ko so se zapeljali iz Siene v mestece Chiusdino. Za še bolj napeto dirko so poskrbeli številni vzponi, tehnični spusti in zelo zahtevni makadamski sektorji, kjer je svojo odlično pripravljenost pokazal tudi naš Jaka Marolt. Za odličen ekipni rezultat je poskrbel Jakob Omrzel, ki je na etapi osvojil tretje, v generalni razvrstitvi pa četrto mesto. Njegov  rezultat sta dopolnila še Anže Ravbar na 12. in Jaka Marolt na 15. mestu. V nedeljo so nastopili še na enodnevi dirki Eroica Juniores- Coppa Andrea Meneghelli. Huda selekcija se je naredila že v prvih tridesetih kilometrih, sledilo pa je kar pet makadamskih odsekov. Po znamenitih odsekih dirke Strade Bianche so naši kolesarji odlično branili pozicije. Kot prvi slovenski kolesar se je v mestece Montalcino vzpel Anže Ravbar, ki je zasedel četro mesto. Sledili so mu Jakob Omrzel na 8., Nikolaj Gregorič na 10. in Jaka Marolt na 20. mestu.