Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

MARTIN LAVRIČ V CAPETOWNU DO POGODBE Z DIMENSION DATO

20. 11. 2018

Martin Lavrič se je letos že drugo leto odločil, da svojo pripravljenost preizkusi na Zwiftovi akademiji. Že lansko leto se je uvrstil v ožji izbor finalistov, a ga zaradi pogodbe z ekipo, tam ni bilo. Letos je kot član Kolesarskega kluba Kranj priložnost zagrabil z obema rokama, danes pa kot zmagovalec ujel profesionalno pogodbo z razvojno ekipo Dimension Date.

Martin Lavrič

Devetnajstletnik iz Ljubljane se je na Zwiftovi akademiji preizkusil že lansko leto. Med nekaj tisoč kolesarji se je uvrstil v polfinalni izbor, a tam ni nastopil, saj je tekmoval za ekipo iz kontinentalnega razreda. Letos se je ponovno preizkusil in se med več kot 30.000 tekmovalci znova uvrstil v polfinalni izbor, kjer ga je čakala lepa nagrada. Naš klub kontinentalne licence nima, zato Lavrič ni imel večjih ovir za nastop v polfinalu, kjer se preizkusi 10 najboljših kolesarjev. “Prvi del akademije je bil sestavljen iz desetih treningov na trenažerju, ki so bili namenjeni predvsem temu, da pokažemo svoje “številke” in moč v različno dolgih intervalih”, je prvi del preizkušnje opisal Lavrič. V polfinalu so sledili še štirje treningi na prostem in trije na trenažerju, po katerih je odgovorne prepričal, da je dovolj dober za finale.

“Ko sem izvedel, da potujem v Južno Afriko na priprave z Dimension Data, najprej skoraj nisem mogel verjeti. Velika nagrada bi mi bil že samo teden s takimi kolesarji kot je Mark Cavendish, da pa sem se lahko boril za profesionalno pogodbo z razvojno ekipo pa je bilo naravnost neverjetno” je bil pred potjo v Cape Town presrečen Lavrič, ki je bil odločen, da v konkurenci treh kolesarjev iz sebe iztisne maksimum. Teden v Južni Afriki je hitro mineval, dnevno so se vrstile nove preizkušnje, finalisti pa so trenerski ekipi Dimension Date dokazovali, da si zaslužijo mesto v ekipi.

Martin je bil o rezultatih obveščen že med vikendom, a vse do danes je bila to skrivnost. Ko so pri Zwiftu objavili video, kjer je bil predstavljen zmagovalec, je javno o tem lahko spregovoril tudi član našega kluba. “Počasi dojemam kaj se je zgodilo v soboto in še nekaj dni bo potrebnih da vse skupaj premeljem. Ponosen sem, da sem postal zmagovalec Zwift Akademije in da bom v sezoni 2019 član razvojne ekipe Dimension Data. Teden v Južni Afriki je bil zame kot iz pravljice z najboljšim možnim koncem, sedaj pa je čas da vsem, ki so zaupali vame pokažem, da je bila izbira mene njihova prava odločitev”, je na Instagramu zapisal Lavrič.

Martin, v Kolesarskem klubu Kranj ti čestitamo in ti želimo srečno sezono 2019.

Povzetek celotnega tedna in razglasitev zmagovalca v spodnjem videu.