sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MARTIN LAVRIČ V CAPETOWNU DO POGODBE Z DIMENSION DATO

20. 11. 2018

Martin Lavrič se je letos že drugo leto odločil, da svojo pripravljenost preizkusi na Zwiftovi akademiji. Že lansko leto se je uvrstil v ožji izbor finalistov, a ga zaradi pogodbe z ekipo, tam ni bilo. Letos je kot član Kolesarskega kluba Kranj priložnost zagrabil z obema rokama, danes pa kot zmagovalec ujel profesionalno pogodbo z razvojno ekipo Dimension Date.

Martin Lavrič

Devetnajstletnik iz Ljubljane se je na Zwiftovi akademiji preizkusil že lansko leto. Med nekaj tisoč kolesarji se je uvrstil v polfinalni izbor, a tam ni nastopil, saj je tekmoval za ekipo iz kontinentalnega razreda. Letos se je ponovno preizkusil in se med več kot 30.000 tekmovalci znova uvrstil v polfinalni izbor, kjer ga je čakala lepa nagrada. Naš klub kontinentalne licence nima, zato Lavrič ni imel večjih ovir za nastop v polfinalu, kjer se preizkusi 10 najboljših kolesarjev. “Prvi del akademije je bil sestavljen iz desetih treningov na trenažerju, ki so bili namenjeni predvsem temu, da pokažemo svoje “številke” in moč v različno dolgih intervalih”, je prvi del preizkušnje opisal Lavrič. V polfinalu so sledili še štirje treningi na prostem in trije na trenažerju, po katerih je odgovorne prepričal, da je dovolj dober za finale.

“Ko sem izvedel, da potujem v Južno Afriko na priprave z Dimension Data, najprej skoraj nisem mogel verjeti. Velika nagrada bi mi bil že samo teden s takimi kolesarji kot je Mark Cavendish, da pa sem se lahko boril za profesionalno pogodbo z razvojno ekipo pa je bilo naravnost neverjetno” je bil pred potjo v Cape Town presrečen Lavrič, ki je bil odločen, da v konkurenci treh kolesarjev iz sebe iztisne maksimum. Teden v Južni Afriki je hitro mineval, dnevno so se vrstile nove preizkušnje, finalisti pa so trenerski ekipi Dimension Date dokazovali, da si zaslužijo mesto v ekipi.

Martin je bil o rezultatih obveščen že med vikendom, a vse do danes je bila to skrivnost. Ko so pri Zwiftu objavili video, kjer je bil predstavljen zmagovalec, je javno o tem lahko spregovoril tudi član našega kluba. “Počasi dojemam kaj se je zgodilo v soboto in še nekaj dni bo potrebnih da vse skupaj premeljem. Ponosen sem, da sem postal zmagovalec Zwift Akademije in da bom v sezoni 2019 član razvojne ekipe Dimension Data. Teden v Južni Afriki je bil zame kot iz pravljice z najboljšim možnim koncem, sedaj pa je čas da vsem, ki so zaupali vame pokažem, da je bila izbira mene njihova prava odločitev”, je na Instagramu zapisal Lavrič.

Martin, v Kolesarskem klubu Kranj ti čestitamo in ti želimo srečno sezono 2019.

Povzetek celotnega tedna in razglasitev zmagovalca v spodnjem videu.