sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MATIC MAČEK NA ČETRTI DIRKI DO NASLOVA PRVAKA, PRI DEKLICAH ANA IN EVA NAJMOČNEJŠI

10. 9. 2016

V soboto je na Dolenjskem potekalo vsakoletno državno prvenstvo v kronometru za kategorije dečkov in deklic. Na svoji četrti dirki v karieri je naslov državnega prvaka osvojil Matic Maček, Eva Prevc in Ana Ahačič pa sta oblekle majico državnih prvakinj pri deklicah. 

Vsi dobitniki medalj na državnem prvenstvu v kronometru
Vsi dobitniki medalj na državnem prvenstvu v kronometru

Otočec pri Novem mestu že nekaj let gosti državno prvenstvo za kategorije dečkov in deklic. Najmlajše kategorije dečkov C in B, ter vse kategorije deklic se spopadejo s 4200 metrov dolgo traso z obratom na polovici proge. Starejši kolegi, dečki A, prevozijo to razdaljo dvakrat.

Prvi so se, kot je to v navadi na traso podali dečki C. Naslov državnega prvaka je osvojil Grega Podlesnik (Tanin Sevnica), za drugo mesto pa so odločale stotinke, kjer je našega Aljaža Petka v zaključku premagal domačin Aljaž Turk, ter osvojil drugo mesto. Na najnižjo stopničko je s 22 stotinkami zaostanka stopil Petek, ter po državnem prvenstvu na velodromu osvojil novo tretje mesto. V deseterico se je uvrstil še Miha Svetličič na 7. mesto.

Pri deklicah C je Neja Kalan tokrat morala priznati premoč dvema tekmovalkama in se zadovoljiti s tretjim mestom. Svojo moč je v kronometru znova dokazala Eva Prevc pri deklicah B, ter za 3 sekunde premagala drugo uvrščeno in po naslovu na 1200 metrov na velodromu, osvojila naslov državne prvakinje še v kronometru. Pri deklicah A je Ana Ahačič ubranila lanski naslov pred Tjašo Sušnik in “savčankam” priborila drugi naslov državnih prvakinj.

Med dečki B je majica državnega prvaka ostala doma, najhitrejši je bil domačin Jaka Špoljar. Najboljši Savčan je bil, sicer dolgo časa vodeči Aljaž Krč, ki je osvojil 5. mesto.

Velik uspeh pa so tokrat dosegli dečki A, natančneje Matic Maček, ki je na svoji četrti dirki v karieri osvojil naslov najboljšega kronometrista v državi. Kot peti se je podal na 8400 metrov dolgo traso, postavil čas 12 minut in 13 sekund in ostal vodilni tudi po nastopu zadnjega in trenutno vodilnega v Pokalu Slovenije, Gala Glivarja. Zasledovalca na drugem in tretjem mestu je prehitel za dve sekundi in se s celotno ekipo iskreno veselil velikega uspeha. Novinec, ki je še nedolgo nazaj branil kot vratar v loški floorball ekipi je bil uspeha neizmerno vesel, a sta oba s trenerjem poudarila, da sta odkrito pričakovala stopničke, saj so časi na treningih kazali, da mu vožnja na čas zelo leži. Ko sta ga na najvišjo stopničko na ramenih prinesla klubska kolega si je dal duška in z glasnim krikom pokazal, kako je bil vesel zmage. “Izjemno sem vesel zmage in naslova državnega prvaka. Po odpeljani vožnji nisem vedel kaj lahko moj čas pomeni, nato so eden za drugim za mano zaostali tudi tisti bolj izkušeni kolesarji. Ko sta na progi ostala samo še dva kolesarja, sem že upal da lahko premagam tudi njiju. Zaostala sta dve sekundi in mi dala razlog za veselje in novo motivacijo v naslednjih treningih ter dirkah”. 

20160910_152627
Krik zadovoljstva v dresu državnega prvaka za leto 2016