sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MED PRAZNIKI ČLANSKA EKIPA NA GIRO DEL BELVEDERE TER PALIO DEL RECIOTO

18. 4. 2017

Velikonočni prazniki so rezervirani za dve zahtevni preizkušnji v Italiji. Naša članska ekipa je v ponedeljek in torek nastopila na dveh dirkah druge kategorije za kolesarje do 23 let.

Naši na štartu dirke

Naši kolesarji so se v Italijo odpravili v postavi Jaka Primožič, Miha Zupan, Matic Katrašnik, Filip Kvasina in Luka Čotar. Prva preizkušnja v ponedeljek v okolici italijanske vasi Villa di Villa je bila dolga dobrih 166 kilometrov. Na startu prestižne dirke Giro del Belvedere, ki je bila letos izpeljana že 79., se vsako leto zbere 200 kolesarjev iz kar 40 ekip. Tekmovalci so morali najprej prevoziti 11 pretežno ravninskih krogov po 12 kilometrov, nato pa še dva zahtevna kroga z dvema vzponoma. Po razburljivem zaključku se je zmage veselil Belorus Alexandr Riabushenko. Od naših je dirko najbolje zaključil Jaka Primožič, ki je končal na 59. mestu, poleg njega pa je dirko končal še Hrvat Filip Kvasina, ki je bil 93.

Naslednji dan je sledila še 56. izvedba GP Palio del Recioto s startom v kraju Negrar in ciljem v okolici Verone. 143 kilometrov dolgo preizkušnjo je po slabih 4 urah v sprintu ubežne dvojice dobil Američan Neilson Powless. Od naših dirke ni končal nihče.