Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

MEDNARODNO PISAN KOLESARSKI PRAZNIK

23. 7. 2015

transparent KOLESARSKI PRAZNIK 800x100 krivulje

V začetku avgusta bo na ulicah Kranja potekal tradicionalni Kolesarski praznik. S pričetkom v petek 31. 7. ob 18. uri, ko se bodo na traso 800 metrov dolgega prologa podali starejši mladinci, kategorija tekmovalcev do 19 let.

Dirka starejših mladincev bo poimenovana po dvakratnem svetovnem prvaku Mateju Mohoriču, ki prihaja iz našega kluba, Kolesarskega kluba Sava Kranj. Dirka bo mednarodno pisana, poleg vseh tekmovalcev iz slovenskih klubov, so prijavljeni tudi tekmovalci iz Srbije, Bosne, Italije, Madžarske, Švice, Poljske, Bolgarije in pa azijski predstavniki iz Azerbajdžana. Vsekakor izjemno močna konkurenca, na štartu pričakujemo preko 100 kolesarjev in zagotovo zanimivo ter napeto dirko vse do zadnjega dne. Kot se spodobi, če je dirka imenovana po njem, bo nagrade in medalje najboljšim v etapi podeljeval Matej Mohorič, danes član ameriške profesionalne ekipe Cannondale-Garmin.

Poleg mladinske dirke se na nedeljski, že 47. Veliki nagradi Kranja – Memorial Filipa Majcna prav tako pričakuje močno zasedbo iz Slovenije in bližnje Evrope, pa tudi nekaj profesionalnih slovenskih kolesarjev. Izjemno atraktiven Jelenov klanec bo zagotovo dodobra premešal skupino najboljših kolesarjev in poskrbel, da bo v cilju 115 kilometrov dolge dirke vsekakor zelo napeto.
Še pred nedeljsko dirko, bo na krajši 800 metrov dolgi trasi potekal nočni kriterij za kategorije mlajših mladincev, mladink, žensk in članov.

kranj4

Letošnja že druga izvedba dirke za posameznike in podjetja bo prav tako potekala v nedeljo, tik pred dirko kategorije ELITE. Tekmovalci bodo prevozili 2 (ženske) in 5 (moški) tradicionalnih kranjskih krogov. Prijave še vedno zbiramo, zato pohitite, zberite ekipo in bodite del tradicije!

Vseskozi med vsemi dirkami zagotavljamo bogat spremljevalni program, ki naj za enkrat ostane še skrivnost, za otroke pripravljamo posebno Otroško dirko po trasi nočnega kriterija, ki bo v soboto ob 19. uri, tik pred nočnim kriterijem. Vabljeni otroci do 10 let, ki še ne trenirate kolesarstva, da se pomerite s sovrstniki in doživite utrip prave kolesarske dirke. Prijave za dirko bodo na Slovenskem trgu vsaj eno uro pred štartom.

Vse informacije o dirkah si preberite tukaj, spremljajte pa tudi naš FB profil in se potrdite na dogodku.