sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MLADI UP ČEMAŽAR 28. V FRANCIJI, ČOTAR 12. V ITALIJI

13. 4. 2016

Pretekli vikend so bili znova na delu vsi naši kolesarji in kolesarke. Nik Čemažar zelo uspešen na dirki Paris-Roubaix za mladince, Luka Čotar dobro sprintal v Italiji.

čemažar roubaix

MLADINCA IN MLAJŠA ČLANA Z REPREZENTANCO

Jaka Primožič in Nik Čemažar sta z mladinsko reprezentanco nastopala v Franciji, Matic Grošelj in Jernej Švab pa z reprezentanco do 23 let v Belgiji. Prva sta nastopila na znameniti dirki Paris-Roubaix Juniors, ki poteka tik pred dirko profesionalnih kolesarjev. 14 izvedba dirke za Pokal narodov je bila dolga 111 kilometrov, od tega je slabih 30 kilometrov potekala po tlakovanih odsekih.
Zmagovalec Nizozemec Jarno Mobach je v cilju z minimalno prednostjo osvojil zmago, od naših je Nik Čemažar končal na 28. mestu, Jaka Primožič dirke ni končal.

Čemažar se je po koncu dirke razveselil našega klica, ko je izvedel, da je med finalisti letošnjega natečaja Mladi upi, ki ga izvaja Zavarovalnica Triglav.

Švab in Grošelj sta bila znova v ekipi selektorja Hvastije, ki je nastopila na 10. izvedbi Ronde van Vlaanderen Beloften, torej dirki po Flandriji za mlajše člane. Veliko zmago je po 166 kilometrih zahtevne preizkušnje osvojil Slovenec David Per (Adria), ki mu za velik uspeh čestitamo tudi v našem klubu!
Od naših je Grošelj končal na 98. mestu, Švab pa je imel malce smole, padel in dirko končal z mavcem na roki.

ČOTAR TIK ZA DESETERICO V ITALIJI

Članska ekipa je v nedeljo nastopila na že 72. izvedbi Vicenza Bionde v Italiji. Naši so po besedah Matjaža Zevnika dirkali kot je bilo dogovorjeno:“Tokrat smo opravili vse tako kot smo se domenili. Pokrite smo imeli vse večje bege v katerih sta sodelovala Poljanec in Grošelj, na koncu je bil v ospredju Čotar, ki je ne glede na svojo mladost pogumno sprintal”.
Izjemno hitra dirka, s povprečno hitrostjo prek 45 kilometrov na uro se je končala z zmago Italijana Riccarda Minalija. Luka Čotar je v sprintu osvojil 12. mesto in dokazal, da bo lahko v sprintih posegel tudi v deseterico.