sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MLADINCA NA ČEŠKEM, DEKLETA V ITALIJI

8. 5. 2017

Poleg članske ekipe, ki je nastopila na dirki druge kategorije so ta vikend premor na slovenskih cestah izkoristile tudi naša dekleta, ki so dirkale v Italiji, ter starejša mladinca, ki sta z mladinsko reprezentanco nastopila na etapni dirki na Češkem.

Nik Čemažar v dresu državnega prvaka

ČEMAŽAR ZA LAS OB DESETERICO

Nik Čemažar in David Čadež sta na Češkem zastopala barve slovenske reprezentance, ter pod vodstvom selektorja Andreja Cimpriča nastopila na dirki za Pokal Narodov Course de la Paix. Dirka, ki poteka 4 dni, ima na sporedu pet etap, drugi dan so kolesarji prevozili dve pol etapi. Nik Čemažar je v skupni razvrstitvi zasedel 11. mesto, ki si ga je priboril v kraljevski tretji etapi, s startom v Teplicah in ciljem v nemškem Altenbergu. David Čadež je imel obilo smole, saj je zlomil dva okvirja, ter dirko končal povsem v ozadju.

DEKLETA PRVIČ V ITALIJI

Deklici Neja Kalan in Eva Prevc ter mlajši mladinki Tjaša Sušnik in Ana Ahačič so v nedeljo nastopili na dirkah v okolici italijanskega Vidma. Prvič v karieri so se preizkusile v zahtevni konkurenci, kjer je na startu dirke vedno okoli 70 kolesark v eni kategoriji. Deklice do 15 let so prevozile 3 kroge po 9 kilometrov, po slabih 30 kilometrih je sledil sprint skupine, ki ga je po 45 minutah dirkanj dobila Italijanka Elena Contarin. Naše dve sta se v sprintu zapletle in ostale v ozadju, ter dirko končale v začelju skupine.

Mladinke so se po dveh ravninskih krogih podale na daljši krog, kjer so se spopadle z vzponom do mesteca Martignacco. Na vzponu se je skupina dodobra razbila, v ospredju je ostalo deset kolesark, od tega tudi Ana in Tjaša. Deseterica je imela lepo prednost in bi se v zadnjih 10 kilometrih zagotovo udarila za zmago, a so dirko pred tem žal zaradi padca tekmovalke v ozadju morali prekiniti in kasneje tudi odpovedati.