Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

MLADINCA V BELGIJI, ČLANA V AVSTRIJI, V ITALIJI ODPOVEDANA DIRKA

20. 3. 2016

Pretekli vikend so naši kolesarji nastopili na različnih dirkah po Evropi. Mladinca z reprezentanco v Belgiji, člana z mešano ekipo v Avstriji, starejši mladinci pa v Italiji.

Najprej k mladincem. Nik Čemažar in Jaka Primožič sta člana mladinske reprezentance, ki je nastopila na kategorizirani dirki Guido Reybrouck Classic. Zahtevna klasika, ki je potekala po tlakovanih in makadamskih belgijskih cestah je bila sploh prva letošnja preizkušnja za naša mladinca. Na 127 kilometrov dolgi dirki sta sicer nastopila po pričakovanjih, nekaj smole je proti koncu dirke imel Primožič, ki je bil udeležen v padcu. Čemažar je proti koncu dirke poizkušal s pobegom, a je bil ujet še pred zaključkom. Zmagal je Belgijec Jasper Philipsen, Čemažar je bil 50., Primožič je žal odstopil.
Mladinska reprezentanca še en teden ostaja v Belgiji, ko bodo naslednjo nedeljo nastopili na še eni klasiki, Gent Wevelgem za mladince.
Spodaj si lahko ogledate kratke vrhunce iz omenjene dirke.

Ostala ekipa starejših mladincev se je udeležila dirke v Italiji, že 75 izvedbe Circuito di Orsago, ki je bila prav tako prvi test v letošnji sezoni. Dirko je zaznamovalo ogromno število hujših padcev, vmes je bila tudi prekinjena, na koncu pa so jo organizatorji odpovedali, saj je zaradi pomanjkanja reševalnih vozil ni bilo mogoče izpeljati do konca. V enem izmed padcev jo je huje skupil kolesar Adrie Mobil Mitja Zupančič, ki mu ob tej priložnosti želimo čimprejšnje okrevanje.

V Avstriji pa sta na prvi tamkajšnji preizkušnji nastopila Jernej Švab in Žiga Grošelj. Z mešano ekipo azerbajdžanskega Bakuja sta se udeležila 56. Radsaison-Eröffnungsrennen Leonding. 153 kilometrov dolgo dirko so s trojno zmago osvojili kolesarji iz ekipe Felbermayer Simplon Wels. Solidno sta nastopila tudi naša kolesarja, Grošelj je osvojil 12. mesto, Švab pa je končal na 20.