Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Mladinci dirkali v Italiji, člani v Avstriji

8. 8. 2022

Po dirkaškem premoru po domači Kranjski dirki so naši kolesarji ponovno nastopili na mednarodnih dirkah. Ekipa starejših mladincev se je udeležila dirke Giro del Ponte, ekipa članov pa 60. izvedbo dirke Burgerland-Rundfahrt.

Starejši mladinci so se na pot odpravili v nedeljo, pred seboj pa so imeli 124 kilometrsko preizkušnjo. 7.8 kilometrski krog je bil posejan z ostrimi ovinki in ozkimi cestami, kolesarji pa so prevozili kar šestnajst krogov. Zahtevna tehnična proga je povzročila kar nekaj padcev, ki so se dogajali povsem do cilja. V zadnjih nekaj kilometrih so se kolesarji pripravljali na sprint in se borili za pozicije, kar je povzročilo večji skupinski padec le nekaj sto metrov do cilja. Našim kolesarjem se je uspelo padcu spretno izogniti in tako je Jan Lešnik v sprintu manjše skupine zasedel 13. mesto. Sledila sta mu Žiga Kalan in Enej Božnar Prosen, ki  sta se uvrstila med prvo trideseterico.

Članska ekipa se je v štiri ure oddaljen Mattersburg odpravila že v soboto, kjer jih je v nedeljo čakala že 60. izvedba dirke, ki je štela tudi za pokal avstrijske lige. Kolesarji so prevozili 6 velikih krogov in vse skupaj nabrali 180 kilometrov. Daljših klancev na dirki ni bilo, kljub temu pa zelo razgibana vinogradniška pokrajina kolesarjem ni prizanašala. Dirko je dodatno otežil še hud veter, ki je dirko tudi odločil. Na enem izmed vetrovnih odsekov se je glavnina razbila, naši kolesarji pa so zgubili stik z vodilnimi in so ostali v glavnini. Bega 13 kolesarjev ni uspelo ujeti nobeni izmed zainteresiranih ekip, Leon Šarc pa je kot tretji v sprintu glavnine zasedel 17. mesto.