Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Mladinci dirkali v Italiji, članska ekipa na domačih tleh

21. 3. 2022

V nedeljo sta se tako članska kot tudi mladinska ekipa udeležili dirk. Mladinci so naše barve zastopali v Italiji na mednarodni dirki Giro delle Conche, medtem ko se je članska ekipa borila na domačih tleh v Izoli.

Mladinsko postavo so sestavljali Jan Lešnik, Žiga Kalan, Jaka Marolt, Jakob Sagadin, Martin Eržen ter Martin Grošelj. Dirka je bila sestavljena iz več krogov, ki so kolesarje kar enajstkrat popeljali čez strm klanec v italijanski vasici Villa di Villa. Dirka je bilo napeta že od samega začetka, kombinacija hitrega tempa in napetosti glavnine pa je v prvih nekaj krogih poskrbela tudi za nekaj padcev, katerim so se naši kolesarji uspešno izognili. Po prvih treh krogih se je dirka umirila, kar so štirje ubežniki s pridom izkoristili. Njihov beg je bil do cilja uspešno nevtraliziran, v zadnjih metrih dirke sta Jan Lešnik in Žiga Kalan sodelovala v skupinskem sprintu, ciljno črto pa sta prečkala kot 6. in 14. Kolesarji so pokazali, da so se težki treningi obrestovali in da so pripravljeni na dirke, ki še prihajajo. Naslednjič bodo lahko formo dokazovali že v nedeljo, ko se z izjemo Lešnika zopet odpravljajo v Italijo. Jan Lešnik pa bo ponovno zastopal barve slovenske reprezentance, saj se bo udeležil znamenite dirke Gent – Wevelgem.

Foto: Prijavim.se

Članska ekipa je tokrat nastopala v Izoli, kjer je kolesarje pričakala šibka burja, ki pa je poskrbela za sončno in razmeroma toplo vreme. Ob 13. uri so se na progo v klubskih barvah podali Luka Jablanovec, Luka Ziherl, Vid Jeromel, Jaka Vovk, Enej Mertelj in Leon Šarc. Sledila je 156-kilometrska preizkušnja z nekaj več kot 2000 metri skupnega vzpona. Med najdaljšimi vzponi je bil okoli 6 minut dolg vzpon na Gažon, ki so ga kolesarji prevozili štirikrat. Prva dva kroga je bila dirka relativno počasna, vodila pa je ubežna trojica. V tretjem prehodu čez vzpon se je borba vnela, kar je povzročilo nekaj sprememb tako med ubežniki kot tudi v glavnini. Po opravljenih štirih večjih krogih so se kolesarji preselili na manjše kroge v centru Izole. Ubežna trojica je bila ujeta kilometer do cilja, zmago pa je slavil Avstrijec Daniel Auer. Z nekaj sekundami zaostanka je v cilj prišla tudi glavnina, v kateri je Leon Šarc osvojil 38. mesto. Trener Uroš Repše je dirko povzel z naslednjimi besedami: ”Dirka je bila kot vsa leta poprej zahtevna, izkazalo pa se je, da bo potrebno še več treninga, da bomo sposobni ostati v stiku s prvo skupino. Kar nekaj smole je tokrat imel Jeromel, ki je imel najprej tehnične težave, katerim je sledil še padec. Že v tem tednu nas čakata dve dirki, na katerih pričakujem, da se prebudita Luka Ziherl in Jaka Vovk.” Članska ekipa z dirkanjem nadaljuje v četrtek, ko jih čaka dirka v Vipavi, teden pa bodo dopolnili z nedeljsko dirko v Novem mestu.