sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MLADINCI IN MLADINKE V POREČU ODPRLI SEZONO, ČOTAR V ITALIJI MED DVAJSETERICO

19. 3. 2017

Mlajši mladinci in mladinke so pretekli vikend nastopili na etapni dirki v Poreču, ki je bila njihova prva v letošnji sezoni. Izkazali sta se Ana in Tjaša, med fanti najboljši Matic Maček. Članska ekipa se je iz Italije vrnila z uvrstitvijo v dvajseterico.

Ana Ahačič – najboljša mladinka v Poreču

V POREČU ANA DO ZMAGE, MAČEK NAJBOLJŠI MLADINEC

Etapna dirka Laguna Poreč Race je organizirana vsaki dve leti, kot priprava za evropske igre mladih, ki bodo letos julija na Madžarskem. Naši kolesarji so v Istro odšli v postavi Matic Maček, Gregor Durkov, Štefan Kovač, Luka Zlate, Luka Ziherl ter mladinki Tjaša Sušnik in Ana Ahačič. Vsi prvo leto nastopajo v kategoriji mlajših mladincev in mladink, to pa je bila njihova prva dirka v tej konkurenci.
V soboto je bil najprej na sporedu jutranji prolog, nato še popoldanska etapa, v nedeljo pa je sledila še zaključna etapa. Med fanti se je v generalni razvrstitvi najbolje odrezal Maček, ki je osvojil skupno 15. mesto, pri dekletih pa sta Ana in Tjaša osvojili končno 1. ter 2. mesto.

ČOTAR V DVAJSETERICI NA DIRKI DRUGE KATEGORIJE

Članska ekipa pa je v postavi Matej Drinovec, Tadej Logar, Jernej Švab, Luka Čotar, Matic  Katrašnik, Filip Kvasina, Fran Majoli ter Miha Zupan nastopila na dirki druge kategorije v okolici Trevisa. 174 kilometrov dolga dirka, katere povprečna hitrost je znašala preko 47 kilometrov na uro se je končala s sprintom skupine, kjer je imel največ moči Italijan Filippo Calderaro. Od naših se je najbolje izkazal Luka Čotar, ki je osvojil 20. mesto, ter tako obdržal nekaj hitrosti iz zadnje etape Istrske pomladi.

Članska ekipa bo prihodnji teden nastopila na dirki Picola San Remo, nato pa sledi še dirka za VN Adria Mobil, ki bo 2. aprila v Novem mestu.