Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

NA EP V FRANCIJO ŠTIRJE NAŠI KOLESARJI

20. 8. 2020

Prihodnji teden se bo v francoskem Plouayu odvijalo letošnje evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Naš klub bodo v svojih kategorijah zastopali Nik Čemažar, Jaka Primožič in Luka Ziherl v slovenski ter Filip Kvasina v hrvaški reprezentanci.

Letošnje prvenstvo je po odpovedi italijanskega Trentina pripadlo francoskemu mestu Plouay na zahodni obali v Bretaniji, ki je v kolesarskih krogih znano predvsem po dirki GP Plouay – Bretagne Classic, zmagovalec katere je bil leta 2011 tudi Slovenec Grega Bole.

Prvenstvo bodo v ponedeljek 24. avgusta s posamičnim kronometrom otvorile ženske mladinke, zatem pa bodo v istem dnevu na sporedu še vožnje na čas v vseh ostalih kategorijah. Ob približno 13.10 uri bomo pozorno spremljali nastope mlajših članov, kjer bomo v ognju imeli našega Nika Čemažarja, ki bo nastopil na dobrih 25 kilometrov dolgi preizkušnji. Po ponedeljkovih vožnjah na čas bo torek na prvenstvu prost dan in je rezerviran za klasiko elitnih ekip, v četrtek pa se bo za naše nadaljevalo s cestno dirko članov do 23 let, kjer bodo naš klub zastopali trije kolesarji. V slovenski reprezentanci bosta del šesterice pod vodstvom Martina Hvastije Nik Čemažar in Jaka Primožič, v hrvaški reprezentanci pa bo nastopil tudi Filip Kvasina. Štart 136 kilometrov dolge dirke bo ob 9. uri, cilj je predviden okoli 12. ure.

Zadnji dan prvenstva bodo na cestnih dirkah nastopili še mladinke in mladinci. Naš klub bo v mladinski reprezentanci pod vodstvom Andreja Cimpriča zastopal Luka Ziherl, ki bo član šesterice kolesarjev v modro zelenih dresih. Start 109 kilometrov dolge dirke bo ob 11.20 uri.

Celotni slovenski reprezentanci želimo obilo sreče, o dosežkih naših kolesarjev pa bomo sproti pisali na naši Facebook strani.