sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NA GENTU DO CILJA TRIJE NAŠI

2.4.2019

Včerajšnjo preizkušnjo Pokala narodov v Belgiji so uspešno zaključili trije naši. Medtem ko so Ana, Tjaša in Matic uspešno nastopili na mladinskih dirkah, se starejšima Pirihu in Primožiču ni uspelo prebiti do cilja. 

Jaka Primožič in Aleš Pirih

ANA V PRVI SKUPINI NAJBOLJŠIH, MAČEK V DRUGI

Mladinski, 71 in 120 kilometrov dolgi dirki Gent-Wevelgem sta potekali v mestecu Ieper na zahodu Belgije. Na ženski preizkušnji sta nastopili Ana Ahačič in Tjaša Sušnik kot članici slovenske četverice pod vodstvom Martina Kraška. Dekleti sta pogumno nastopili na zahtevni preizkušnji, v zaključku dirke se je dobro znašla Ana Ahačič, ki je bila vseskozi v prvi skupini najboljših. Po uri in petdesetih minutah je bila v cilju najhitrejša Britanka Elynor Backstedt, glavnina najboljših pa je zaostala 16 sekund. Tam je bila tudi Ahačičeva, ki je na svoji prvi dirki za Pokal narodov osvojila 29. mesto. Sušnikova je v cilj pripeljala s slabimi 3 minutami zaostanka na 77. mestu.

V dirki mladincev je nastopil Matic Maček, ki je bil vseskozi v ospredju dirke, a ko se je dokončno naredila selekcija, je ostal v ozadju in dirko končal v drugi večji skupini z dvema minutama in pol zaostanka. Uvrstil se je na 32. mesto, kar je za začetek sezone in prve dirke v tej kategoriji lep uspeh na katerem bo Maček lahko gradil v bodoče.

Slabih 180 kilometrov dolga dirka članov do 23 let je bila izjemno selektivna, preizkušnjo je končalo zgolj 36 kolesarjev, med katerimi žal ni bilo nobenega od naših Aleša Piriha ali Jaka Primožiča. Zmagovalec je po dobrih štirih urah postal Nemec Jonas Rutsch, od Slovencev je dirko končal le Aljaž Jarc.