sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NA HIPODROMU DO ZMAG ANA, EVA IN NEJA, DAVID ČADEŽ ZA LAS OB STOPNIČKE

5. 9. 2016

Preteklo nedeljo so se dečki, deklice in mladinci pomerili na hipodromu v Lenartu. Kriterijska dirka, ki je štela za Pokal Slovenije je vsako leto izjemno zanimiva, nič drugače ni bilo letos. Savčani so se vrnili s tremi zmagami, enkrat so bili drugi in še štirikrat v deseterici!

lenart16_eva
Eva Prevc – na najvišji stopnički

Hipodrom v Lenartu, z dolžino enega kilometra zaradi svoje podobnosti dirkališču vsako leto ponudi zanimive dirke, velike hitrosti in na žalost tudi nekaj padcev, ki pa se na srečo letos niso končali s hujšimi posledicami.

Najprej so tokrat nastopile deklice v svoji dirki dolgi 6 krogov oziroma 6 kilometrov. Do prvega sprinta, ki ga je osvojila Eva Prevc so bile še nekoliko zadržane, nato pa se je dirka razživela. Na koncu je v skupnem seštevku največ točk osvojila Eva, za njo se je uvrstila Ana Ahačič. V svojih kategorijah so torej Eva, Ana in Neja Kalan osvojile zmage, Tjaša Sušnik pa je pri deklicah A stopila na drugo stopničko!

Pri dečkih C, ki so prav tako nastopili na 6 kilometrski razdalji je bilo prav tako zelo zanimivo, kar osem tekmovalcev je osvojilo točke na vmesnih sprintih. Najboljši Savčan je bil na 5. mestu Miha Svetličič, na 7. mesto se je uvrstil Aljaž Petek, deseterico pa je ujel še Vid Košir.

lenart16_deckic
Trije dečki C med prvo deseterico

Med dečki B sta imela dva naša predstavnika kar nekaj težav in končala bolj v ozadju, najboljši je bil Aljaž Jan Krč na 17. mestu.
Pri dečkih A pa je tokrat zelo napadalno vožnjo prikazal Matic Maček, ki je nekajkrat poizkusil s pobegom, a žal neuspešno. Na koncu je končal na 16. mestu.

Dirka mlajših mladincev je bila dolga 16 krogov in 8 sprintov za točke. Zelo aktiven je bil David Čadež, poskušal je s pobegi in redno zbiral točke tudi v sprintih. Na koncu je zbral 12 točk in za točko zgrešil stopničke in 3. mesto. Aleš Pirih je končal na 19. mestu.

VSI REZULTATI DIRKE V LENARTU

Foto: Prijavim.se