sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NA LJUBLJANSKEM GRADU ZASIJALE ZVEZDE LETA 2017

10. 11. 2017

Včeraj se je na Ljubljanskem gradu odvila tradicionalna prireditev Večer zvezd, kjer se Kolesarska zveza Slovenije tradicionalno spomni vseh dosežkov in rezultatov kolesarskega športa v preteklem letu. 

Jubilejno priznanje ob 60 letnici našega kluba

Prireditev na Ljubljanskem gradu se je pričela v zgodnjih popoldanskih urah, ko so najprej na račun prišli najmlajši tekmovalci in tekmovalke. Kolesarska zveza je najboljšim trem v vsaki kategoriji podelila pokale ter rumeno majico za najboljšega posameznika v kategoriji. Od kolesarjev našega kluba so zmagovalno majico oblekli Neja Kalan pri deklicah B, Ana Ahačič pri mlajših mladinkah ter Nik Čemažar pri starejših mladincih. Poleg njih so nagrade prejeli še Maj Flajs za skupno tretje mesto pri dečkih C, Eva Prevc za drugo mesto pri deklicah A, ter Tjaša Sušnik za drugo mesto pri mlajših mladinkah.

V letošnji sezoni je 32 naših tekmovalcev in tekmovalk osvojilo točke Pokala Slovenije, odlični so bili naši tudi v ekipnih razvrstitvah, kjer so se dvakrat uvrstili na tretje mesto, štirikrat so osvojili drugo mesto, v eni kategoriji pa dosegli skupno zmago. Zasluge za tovrstne uvrstitve gredo vsem tekmovalcem, ki so vsak po svoje prispevali svoj delež v tej razvrstitvi.

Zmagovalci Pokala Slovenije v mlajših kategorijah

V večernem delu prireditve so na račun prišli najboljši slovenski kolesarji v članskih kategorijah ter jubilejni dosežki klubov. Med prejemniki nagrad za posebne dosežke sta bila tudi Matej Mohorič in Jan Polanc, ki sta svojo kariero pričela v našem klubu, letos pa oba dobila etapo na eni izmed treh največjih etapnih dirk na svetu. Polancu je to uspelo maja na Dirki po Italiji, Mohoriču pa avgusta na španski Vuelti.

Eno treh jubilejnih nagrad za letošnjo sezono pa je za 60 obletnico delovanja prejel tudi naš klub. Iz rok sekretarja KZS je nagrado prevzel Zvonko Zavrl, predsednik KK Kranj. V obrazložitvi so pri KZS zapisali: Kolesarski klub Kranj je s svojim delovanjem začel pred 60-imi leti in prejel jubilejno priznanje ob 60-letnici kluba. Vrsto let je bil znan pod imenom Sava Kranj, kar je bilo sicer sinonim in blagovna znamka slovenskega kolesarskega športa, saj je bil klub skozi celotno zgodovino eden najpomembnejših na celotnem področju bivše države. Tekmovalci kluba so osvajali številne naslove državnih prvakov, naslov balkanskega, sredozemskega in evropskega prvaka, dvakratni naslov svetovnega prvaka Mateja Mohoriča in številne druge uspehe v vseh starostnih kategorijah. Zelo pomemben je prispevek kluba tudi pri razvoju velodromskega kolesarstva, saj je bil KK Kranj prvi s tovrstnim objektom v celi regiji.”

Vsem nagrajencem čestitamo!