sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NA PRAZNIK OSVOBODITVE V MONFALCONU BREZ USPEHA

25. 4. 2019

Na dirki Coppa Montes v Monfalconu, ki vsako leto poteka na italijanski praznik osvoboditve od okupatorja, so danes nastopili naši starejši mladinci. Domov se niso vrnili pretirano zadovoljni, do cilja le Maček, Ziherl in Zlate.

Ekipa starejših mladincev na dirki Coppa Montes 2019

V italijanskem Monfalconu je danes potekala že 65 izvedba legendarne dirke Coppa Montes – GP della Resistenza, ki poteka na državni praznik osvoboditve. Na startu dirke so bili naši kolesarji v postavi Matic Maček, Štefan Kovač, Erik Škrlec, Urban Tkalec, Žiga Udir, Luka Ziherl in Luka Zlate.
Skupaj 131 kolesarjev na startu 103 kilometrov dolge dirke s tremi gorskimi in dvanajstimi letečimi cilji, ki skupaj poskrbijo za zelo hitro in aktivno dirko. Pred leti je v svojih mladinskih letih na tej dirki dvakrat zapored slavil Jaka Primožič, ki je za zdaj še edini kolesar, ki mu je uspelo ponoviti uspeh na dirki.

Tokratna izvedba za naše kolesarje ni bila najbolj uspešna. Že po polovici dirke so se naši kolesarji zapletli v tri padce, v zaključku, ko se dirka povzpne čez tri gorske cilje, so v glavnini ostali le še Maček, Zlate in Ziherl, ki je glavnino ujel po padcu tik pred prvim vzponom. Selekcija se je, kot ponavadi naredila na zadnjem vzponu, po katerem se trasa do cilja v Monfalconu le še spušča. Po 2 urah in 28 minutah sta v cilju dvojno zmago slavila kolesarja ekipe Borgo Molino, ki sta si nabrala lepo prednost 28 sekund pred zasledovalci. V drugi zasledovalni skupini, na 23. mestu je dirko končal Maček, poleg njega pa sta bila v cilju dirke še Ziherl in Zlate.

Trener Nace Korošec s predstavo svojih varovancev ni bil najbolj zadovoljen: “Današnji dan ni bil po naših željah. Želeli smo si težke dirke, saj se je Maček počutil zelo dobro, v pomoč bi mu bil lahko tudi Udir, a se nam je kmalu zapletlo saj smo hitro izgubili pet kolesarjev. Morda smo imeli nekaj smole, a na to se ne izgovarjamo. Kmalu bomo pozabili to dirko in se pripravili na nove preizkušnje v maju”, je nekaj besed po dirki strnil Korošec.