sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NA PRVOMAJSKI VIKEND SAVČANI V CREMONI

2. 5. 2016

Na prvomajsko nedeljo so naši člani nastopili na dirki druge kategorije Circuito del Porto v italijanski Cremoni. V sprintu glavnine najboljši naš Logar.

20160501_125057
Savčani na predstavitvi ekip

Na 180 kilometrov dolgi dirki so Savčani nastopili vpostavi Jernej Švab, Tadej Logar, Žiga Grošelj, Matic Grošelj, Luka Čotar in Miha Poljanec.
Trasa dirke je bila povsem ravna, kolesarji so morali prevoziti 12 krogov. Med 183 tekmovalci na startu je bilo torej 6 naših, med katerimi je izstopal Jernej Švab. V begu s še dvema kolesarjema je bil 4 kroge, njihova prednost se je vseskozi gibala okoli 2 minut, ko je glavnina začela z lovljenjem ubežnikov je prednost hitro padla. V zaključek je skupina prišla skupaj, sledil je ciljni sprint, ki ga je dobil Italijan Marco Maronese (Zalf). Najboljši od naših je na 43. mestu končal Tadej Logar.

“Zadovoljen sem s predstavo fantov, ki so bili vseskozi v ospredju dirke, v glavnem pobegu dneva trojice smo imeli Švaba, ki je opravil svojo nalogo. Trasa je bila kar tehnična, ceste so bile razmočene, tako da je bilo v sprintu kar zahtevno. Znova se je pokazalo, da v ekipi ni izrazitega sprinterja, tako da vsakič nekdo drug poskuša priti čim bližje”, je po dirki povedal trener in vodja ekipe Matjaž Zevnik.

Savčane prihodnji vikend čaka dirka za Pokal Slovenije v Ajdovščini, kjer bodo nastopile tudi vse mlajše kategorije, nato pa bodo člani v nedeljo nastopili še v Italiji.