sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NA PTUJU PRVA LETOŠNJA DIRKA MLAJŠIH KATEGORIJ

8. 4. 2017

Preteklo soboto so letošnjo sezono odprli tudi dečki, deklice ter mlajši in starejši mladinci ter mladinke. Na Ptuju so se pomerili za prve letošnje točke Pokala Slovenije, kar nekaj pa so jih osvojili tudi naši kolesarji in kolesarke.

Neja Kalan na najvišji stopnički

Dirka je bila po nekaj letih prestavljena v Hajdoše, trasa dirke za Pokal Poli pa, za spremembo iz prejšnjih let povsem ravninska z nekaj tehnično zahtevnimi zavoji v vsakem krogu.

Prvi so se iz starta pognali dečki C skupaj z deklicami C in B, nato dečki B z deklicami A ter še dečki A z mlajšimi mladinkami. Zelo uspešno so dirkale vsa dekleta, ki so v absolutni konkurenci igrale vidno vlogo. Neja Kalan je bila generalno druga v sprintu skupine, ter zmagovalka svoje kategorije, Ana Ahačič je bila med sedmerico kolesarjev, ki je glavnini pobegnila v zadnjih dveh krogih, Eva Prevc pa je prav tako sprintala v prvi skupini najhitrejših kolesarjev.
Med dečki je v sprintu glavnine dečkov C prve letošnje stopničke ujel Enej Božnar Prosen, poleg njega sta bila v deseterici še Maj Flajs in Erazem Valjavec, prav vsi pa so končali v prvi skupini, ki je štela 18 kolesarjev. Pri dečkih B sta se v deseterico uvrstila Žan Križnar in Aljaž Petek na 6. in 7. mesto.

V dirki mlajših in starejših mladincev smo že spremljali dodobra taktični dirki, na obeh sta zmagovalca postala kolesarja ljubljanskega Roga. Od naših je med mlajšimi mladinci kot najboljši končal Matic Maček na 19. mestu. V isti dirki so tekmovale tudi starejše mladinke, kjer je Liza Komar končala na 5. mestu. Nekaj smole je imel David Čadež pri starejših mladincih, saj je v zadnjem krogu poskušal z napadom, a ga je glavnina ujela 300 metrov do cilja. V sprintu najboljših sta se Aleš Pirih in Luka Kavšek, kot najboljša naša uvrstila na 9. in 13. mesto.

Aleš Pirih in Jan Kušar

VSI REZULTATI POKALA POLI