sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NA TRSTENIKU NAJBOLJŠI NEJA IN TJAŠA!

27. 5. 2017

V soboto je bila na sporedu nova dirka za Pokal Slovenije za mlajše kategorije. Tokrat na domačem Trsteniku, kjer dečki niso stopili na stopničke a bili povsem blizu, uspešnejša pa so bila dekleta.

Tjaša Sušnik

Že tradicionalno se zadnji vikend v maju najmlajše kategorije pomerijo na 3 kilometrov dolgem krogu na relaciji Trstenik-Žablje-Čadovlje-Trstenik. Najmlajši dečki C, deklice C ter B so prevozili 6 krogov, dečki B in deklice A 9, dečki A in mlajše mladinke pa 12 krogov.

Dirka najmlajših se je začela odvijati že v prvem krogu, ko je v prvem vzponu napadel Avstrijec Nicolas Eder. Sledila sta mu lahko le kolesarja Adrie in Sloge iz Idrije. Neja Kalan je za las izgubila stik z vodilno trojko ter celotno dirko sama vozila med skupino vodilnih ter zasledovalno skupino, se uspešno borila in na koncu osvojila novo zmago med deklicami B. Zasledovalna skupina dečkov, kjer so bili štirje naši kolesarji, do konca dirke ni uspela ujeti vodilnih, na koncu so se zasledovalci pomerili za 4. mesto. Med deseterico so od naših končali Marcel Zornada na 6., Maj Flajs na 9. ter Nejc Sušnik na 10. mestu. Povsem nasprotno taktiko so ubrali dečki B, ki so sicer stalno napadali in poizkušali s pobegi, a je skupina po 9 krogih vseeno v cilj prišla skupaj. Sprint in zmago je v Ljubljano odpeljal državni prvak Natan Gregorčič, od naših so trije končali v deseterici. Žan Križnar na 5., Žiga Kalan na 6. ter Aljaž Petek na 9. mestu. Med deklicami A, ki so nastopile skupaj z dečki B, je Eva Prevc osvojila 2. mesto.
V dirki dečkov A smo bili znova priča že večkrat videni situaciji. Skupina petih kolesarjev je ušla v drugi polovici dirke in v sprintu sama odločila o dobitnikih medalj. Med mlajšimi mladinkami je tokrat zmago osvojila Tjaša Sušnik pred kolesarko iz BTC City Ljubljane. Ana Ahačič se je že v drugem krogu zapletla v padec in odstopila.

VSI REZULTATI DIRKE NA TRSTENIKU

Sezona se nadaljuje že prihodnjo nedeljo, ko bodo dečki, deklice ter mlajše mladinke nastopili na Dolenjskem, na zahtevni dirki v Gabrjah.

Vse fotografije na naših Facebook strani.