Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

NA VELODROMU DO DVEH NASLOVOV DRŽAVNIH PRVAKOV

1.3.2020

Na zadnjo februarsko soboto so naši kolesarji otvorili letošnjo sezono z državnim prvenstvom na velodromu. V Novem mestu sta se z zmagama na dirki na končni cilj ter na točke izkazala Aljaž Petek in Luka Čotar, ki sta osvojila naslov državnih prvakov. Poleg dveh zlatih medalj so se naši z velodroma vrnili še s 14 medaljami.

Prestopno leto je v kolesarsko sezono 2020 prineslo državno prvenstvo na velodromu, prvič v malce spremenjenem sistemu. Kolesarji so, sicer v zelo dolgem in napornem dnevu, nastopili v osmih disciplinah, premierno tudi v olimpijskem omniumu, kjer se točkuje seštevek štirih disciplin s skupinskim startom. Poleg tempo dirke, dirke na točke, izločanje in dirke na končni cilj, ki so del omniuma, so se kolesarji borili za naslove državnih prvakov še v disciplinah ekipni sprint, ekipna zasledovalna vožnja ter sprint na 200 metrov.

Izmed dosežkov naših kolesarjev velja izpostaviti posamična naslova državnega prvaka, ki sta ju osvojila Aljaž Petek in Luka Čotar. Petek je konkurenco med mlajšimi mladinci pokoril v dirki na končni cilj, Čotar pa je bil suvereno najboljši v zadnjem dejanju dneva, dirki na točke v kategoriji Elite. Najboljša dosežka v kategoriji starejših mladincev sta uspela Luki Ziherlu v dirki na končni cilj ter Maksu Cvjetičaninu v disciplini 200m sprint, kjer sta oba osvojila srebrno medaljo, ekipno pa so prednjačili mlajši mladinci, ki so osvojili srebro v ekipni vožnji in bron v ekipnem sprintu.

Vsi rezultati državnega prvenstva na velodromu:

SPRINT 200m
OMNIUM
Dirka na točke
Dirka na izločanje
Dirka na končni cilj
Tempo dirka
Ekipni sprint
Ekipna zasledovalna vožnja
200m kronometer – ŽENSKE

Sezona se bo s prihodnjim tednom bliskovito nadaljevala predvsem za člansko ekipo. V marcu jih čakajo štiri enodnevne klasike v Istri in na slovenski obali, v sredini meseca pa še etapna dirka Istrska pomlad. V Umagu se bo vse skupaj pričelo v sredo 4. marca, ko bo na 160 kilometrov dolgi preizkušnji tudi šest naših.