sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NAJMLAJŠI V MENGŠU ZAKLJUČILI SEZONO

4. 10. 2015

Danes je v Mengšu potekala zadnja dirka Pokala Slovenije za kategorije dečkov, deklic, mlajših mladincev ter mladink. Nik in Ana zaključila sezono z zmagama, ekipno naši pobrali 4 zmage!

Nik Čemažar sezono sklenil z jubilejno 20. zmago!
Nik Čemažar sezono sklenil z jubilejno 20. zmago!

V Mengšu smo še zadnjič letos na cestnih kolesi videli najmlajše deklice in dečke. Dolga sezona, ki se je začela konec marca v Tišini se je danes končala s kriterijsko dirko. V kategoriji dečkov C je bilo znova na startu več kot 70 tekmovalcev, še pred njimi so se na ločeni dirki pomerile vse deklice. Pri deklicah B je še eno zmago dosegla Ana Ahačič, prav tako je prvo mesto osvojila Katja Jenko v kategoriji deklic A! Pri deklicah C je malo pod stopničkami končala Eva Prevc na 4. mestu.
Med dečki C, ki so vozili kriterijsko dirko je bil naš najboljši Lan Jenčič na 14. mestu. Pri dečkih B, ki so prevozili 15 krogov in se pomerili v 5 sprintih, je bil najboljši na 11. mestu Gregor Durkov.

Mlajši mladinci so prevozili 24 krogov in se osemkrat potegovali za točke v sprintih. Največ jih je znova dosegel letos praktično nepremagljivi Nik Čemažar, ki je danes osvojil že 20. zmago sezone! S točko je na 11. mestu končal Luka Eržen.

VSI REZULTATI DIRKE V MENGŠU

Po končani dirki je potekala še podelitev nagrad najboljšim mladim tekmovalcem v letošnjem Pokalu Slovenije.
Pri deklicah C je na končnem 3. mestu končala Eva Prevc, pri deklicah B sta bili 1. in 2. Ana Ahačič ter Tjaša Sušnik, pri deklicah A pa je končno prvo mesto osvojila Katja Jenko! Pri mlajših mladincih je z velikansko prednostjo na prvem mestu sezono zaključil Nik Čemažar!
Ekipno so naši tekmovalci in tekmovalke pobrali 4 zmage. Deklice so bile najboljše v vseh kategorijah, fantje pa so dodali še skupno zmago v kategoriji mlajših mladincev!

Prihodnjo nedeljo bo v Podsmreki sledila še zaključna dirka letošnje sezone na slovenskih tleh. Spremljali bomo dirko ELITE in članov do 23 let ter starejših mladincev. Po končani dirki sledi podelitev za Zlato Scottovo kolo, kjer bo letos nagrado najboljšega slovenskega kolesarja do 23 let prejel Gašper Katrašnik!