sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NAŠI KOLESARJI SO V SOBOTO BLESTELI NA DOMAČEM TERENU, ZMAGA NA 50. VELIKI NAGRADI KRANJA AVSTRIJCU, JAKA PRIMOŽIČ DO NAJBOLJŠE SLOVENSKE UVRSTITVE

Tradicionalni dvodnevni Kolesarski praznik v Kranju se je z najstarejšo slovensko kolesarsko dirko, ki poteka pod okriljem UCI, jubilejno 50. dirko za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna, končal v nedeljo z zmago Avstrijca Daniela Auerja iz ekipe WSA Pushbikers.

 

 

Pester tekmovalni dan je bil že v soboto, ko so se na kriterijih najprej pomerili najmlajši, od mlajših mladink naprej pa so kriterijske dirke štele tudi za naslove državnih prvakov. Domači kolesarji Kolesarskega kluba Kranj so imeli med vsemi tekmovalci, ki jih je bilo v soboto nekaj več kot 300, izredno uspešen dan, saj so osvojili največ zmag in naslovov državnih prvakov med vsemi kolesarji.

 

 

Prvo zmago je pri dečkih C osvojil Erazem Valjavec, sledila je zmaga Jana Lešnika v kategoriji dečkov B. Neja Kalan je bila pri deklicah A druga, Žan Križnar pa tretji pri dečkih A. Domači kolesarji so v soboto osvojili največ naslovov državnih prvakov od vseh slovenskih klubov. Uspehi naših kolesarjev so se začeli z Ano Ahačič, ki je naslov državne prvakinje osvojila pri mlajših mladinkah, njen uspeh je dopolnila Tjaša Sušnik s tretjim mestom. Pri starejših mladinkah je naslov osvojila Tajda Mohorič. V kategoriji mlajših mladincev sta Maticu Mačku do naslova zmanjkali dve točki, tako da je bil na koncu drugi. Takoj za mlajšimi so nastopili starejši mladinci, kjer je David Čadež pometel s konkurenco.

 

 

Tudi pri trenerjih je šla zmaga v naš klub – z borbeno vožnjo si jo je privozil Tomaž Špendov.

 

 

Še posebej atraktiven in uspešen pa je bil članski nočni kriterij, kjer je naslov državnega prvaka osvojil Luka Čotar, njegov uspeh je z drugim mestom dopolnil Matej Drinovec.

 

 

Čotarjeva zmaga je bila le pika na i vsem prejšnjim zmagam, ki so jih osvojili kolesarji domačega kluba, ki je poleg celodnevnega tekmovalnega programa ob jubileju organiziral tudi koncert skupine Pop Design.

 

 

Nedelja je bila letos v celoti posvečena dirki za Veliko nagrado Kranja, kjer je bilo na startu 113 kolesarjev. Dirko je, kot je za Kranj tradicionalno, zaznamovala visoka vročina in zvesti navijači, ki so najbolj številčno bodrili kolesarje na Jelenovem klancu, po katerem so dirke v Kranju prepoznane. Zmago je tudi letos odločil Jelenov klanec, dosegel jo je Avstrijec Daniel Auer iz ekipe WSA Pushbikers.

 

 

Najboljši slovenski rezultat je dosegel domačin Jaka Primožič. Odlične rezultate domačih kolesarjev je zaznamoval predvsem Luka Čotar, ki je ta konec tedna največkrat stal na stopničkah, tudi v nedeljo kot zmagovalec letečih ciljev.

 

 

REZULTATI:

KRITERIJ IN NOČNI KRITERIJ (DP)_REZULTATI

50. VN KRANJA – MEMORIAL FILIPA MAJCNA 2018_REZULTATI

50. VN KRANJA – MEMORIAL FILIPA MAJCNA 2018_REZULTATI LETEČI CILJI – INTERMEDIATE SPRINTS

 

Foto: Žiga Zupan